Puzzelen van oud naar nieuw

Hoezo het is al 3 januari? Het lijkt nog maar gisteren toen de champagnekurken me om de oren vlogen.

Tijdens de week van kerstmis ging het ietsje minder met me. Het was waarschijnlijk niet zo’n goed idee om met de fiets door het natte weer mijn kerstkaartjes te gaan afleveren. Gevolg: hoesten, hoofdpijn, dat soort dingen. Dat bracht met zich mee dat er geen echte plannen vastlagen voor oudjaar.

Sushi maken

Een goede vriend nodigde me uit om bij hem thuis samen sushi te maken. Zo was er al zeker eten in huis voor oudjaar. De dagen voordien voelde ik me nog steeds niet beter, maar een last-minute apotheekbezoek deed wonderen. Tegen achten was ik op de afspraak voor wat een memorabele avond zou worden. Toen ik binnenkwam was het al een gezellige bende. De kleefrijst vloog al goed in het rond. Veel nieuwe gezichten dus genoeg te ontdekken. En hoe later het werd, hoe fouter de muziek.

Vuurwerk

Tijdens de avond hoorde je in de buurt overal vuurwerk en bommetjes. Rond half twaalf trok iedereen z’n jas aan om aan de Schelde naar het grote vuurwerk te gaan kijken. Guur weer buiten, maar regen en wind hielden ons niet tegen op deze laatste dag van tweeduizendentwaalf. In tegenstelling tot vorig jaar hing er geen mist over het water. Vanaf het Noorderterras kon je het hele spektakel mooi gadeslaan.

Eindejaars vuurwerk in AntwerpenKlokslag twaalf knalden de flessen champagne open en volgden beste wensen en dikke kussen. De sfeer zat er dik in. In tegenstelling tot de 11 miljoen andere Belgen voelde ik weinig drang om het telefoonnetwerk te testen met een sms of telefoontje. Een nieuwe jaar was net aangebroken. Tijd om te leven in het moment!

Samen de stad in

Samen met wat leek op een duizendtal andere Antwerpenaren besloten we de stad in te trekken. De champagne was snel genoeg leeg en al gauw vonden we een café dat warmte en gezelligheid bood. Even een potje samenleggen voor de toog en de avond kreeg een nieuwe wending. Hoe het verder verliep die avond is enigszins een puzzel, maar dankzij een oplettende beschermengel ben ik zonder kleerscheuren tot in m’n eigen bed geraakt.

Wat goede voornemens betreft heb ik zowat alles gedaan en gerealiseerd. Daar doen we dit jaar dus niet aan mee. Al bij al ben ik goed bezig. Wel mag er wat meer eerlijkheid zijn in deze wereld.

En u? Hoe waren uw feesten? En wat zijn uw voornemens? Laat het hier weten of vertel het me zondag tijdens de nieuwjaarsdrink op de Grote Markt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Nieuwe Antwerpenaar.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *