Op de nieuwjaarsdrink

Naar jaarlijkse traditie hield de Stad een nieuwjaarsdrink voor haar inwoners en iedereen die erbij wou zijn. Die drink stond al ieder jaar garant voor leuke momenten dus waren we ook deze keer van de partij. En zoals het een goede gastheer betaamt bracht ik onze nieuwste Antwerpenaar mee.

Nieuwjaarsdrink AntwerpenDe Grote Markt stond goed vol. Niet zoveel volk als bij een EK- of WK-voetbalwedstrijd op groot scherm, maar toch meer dan een doorsnee avond tijdens de kerstmarkt. Voor de kinderen was er een grote draaimolen en grime. Een opzwepende murga stond garant voor ambiance. Dat kenden we al van Toer de Nord. Het mag duidelijk zijn dat Antwerpen leeft.

Glühwein en bollekes

Toch zou je wat anders verwachten op zo’n frisse zondagochtend. De organisatie had aan alles gedacht. Koude lijven werden opgewarmd met lekkere soep. Glühwein en bollekes vloeiden rijkelijk. Tegen de middag konden we ons geluk niet op toen bleek dat er niet één maar liefst vier frietkramen stonden! Dat hongerke was even rap verdwenen als het gekomen was.

Vorige jaar werden er mutsen uitgedeeld: een grijze met een klep voor de venten, en een rode baret voor de dames. Eerder waren er al handschoenen met onze rode =A=. Dit jaar breiden we onze collectie verder uit met een roodgrijze sjaal van Sporting Antwerp. Als de organisatie tegen volgend jaar een nieuwe winterjas voorziet dan zou dat mij een drukke soldendag besparen.

De sfeer zat er goed in. Wat oorspronkelijk maar enkele uren zou duren werd uiteindelijk een hele namiddag in ’t Stad onder fijne mensen. Dat er in 2013 meer van dat soort momenten mogen zijn.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Nieuwe Antwerpenaar.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *