Verhuizen naar Antwerpen

Een vriend van me zoekt een huis in Antwerpen. Hij komt oorspronkelijk uit Nederland en werd verliefd op deze stad aan de Schelde. Nu wil hij hier blijven. Begrijpelijk. Hoe meer tijd je spendeert in deze stad, hoe nauwer ze aan je hart komt te liggen.

Appartementen zoeken gaat niet vanzelf. Je kan wel door de straten wandelen en alle telefoonnummers op de bordjes noteren. Maar dat is op zich toch een grote investering van je tijd. Slimme verhuurders zetten hun zoekertjes online. Dan kan je als potentiële huurder meteen wegfilteren wat niet binnen jouw budget valt. En als de foto’s van de binnenkant wat tegenvallen hoef je niet nodeloos jouw tijd te verdoen met afspraken maken.

De voorbije weken hebben we al enkele panden bezocht. Op papier zagen die er allemaal erg mooi uit. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo. Al twee keer bleek er een oplichter in het spel. Jammer maar helaas.

Een veel groter probleem is het uitkiezen van een buurt. Antwerpen heeft zovéél leuke hoeken en plekjes! Ik zou niet weten waar te beginnen met mijn aanraders… Uiteindelijk kies je zelf waar je thuis ligt.

Een open flat op het hippe Zuid? Een appartement vlakbij het oude centrum is dan weer praktisch. Een derde had uitzicht op de kathedraal. Nabij het Rivierenhof was alles rustig en groen terwijl je aan Noord heel wat sfeer kan opsnuiven.

Wat zouden jullie hem aanraden?

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Nieuwe Antwerpenaar.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. 2060, ui­ter­aard. Er is een fijne, fi­guur­lij­ke hoek af. De ene dag ben je er ver­liefd op, de an­de­re dag erger je er dood aan. Maar ze leeft. Ze bou­geert. En van­uit de Han­dels­straat zie je (het topje van) de ka­the­draal. Een mooie plek dus.

  2. Ik woon se­dert iets meer dan een jaar in het oude stads­cen­trum (ko­men­de van ‘den bui­ten’) en kan het ie­der­een ab­so­luut aan­ra­den. Voor de zich­ten (de ka­the­draal, Sint-Pie­ter en -Pau­lus­kerk, pi­to­res­ke straat­jes) dat ik heb van­uit mijn raam zou de ge­mid­del­de Ja­pan­ner on­ge­twij­feld veel geld geven! Al­tijd leeft het er ook. ’s Zo­mers met de vele ter­ras­jes in de buurt, ’s Win­ters met ge­zel­li­ge ta­fe­re­len in de na­bij­ge­le­gen win­kel­straat­jes. En als ik rust wil, dan sluit ik de ramen en is het muis­stil op mijn ap­par­te­ment­je. Best of both worlds, dus. Doen!

  3. Wij wonen nu een paar jaar met zicht op het Stadspark, super!! Vlakbij het centrum, en toch de rust en het groen. Er worden momenteel flink wat appartementen aangeboden, en niet aan de gekke prijzen van het Zuid of Eilandje. Kan de buurt alleen maar aanbevelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *