Omote 3D koppel

Binnenkort verschijnt in Tokyo een ongewone pop-up photo booth. Bezoekers komen niet buiten met een foto, maar een 3D geprint figuurtje van zichzelf.

Klanten van de winkel worden eerst grondig gescand gedurende 15 minuten. Dat model wordt vervolgens met de computer verfijnd en in 3D uitgeprint. De figuurtjes zijn beschikbaar in drie formaten: small (10cm en 50g), medium (15cm en 100g) en large (20cm en 200g).

Omote 3D grootte

Omote 3D vamp

De Omote 3D fotowinkel opent zijn deuren van 25 november 2012 tot 14 januari 2013. Klanten mogen zich verwachten aan een kostprijs van minstens 200 euro (21.000 Japanese yen). Dat lijkt me peanuts als je ziet wat voor een gedetailleerd, uniek werkstuk je daarvoor in de plaats krijgt.

Omote 3D kimono

Printen we binnenkort allemaal ons eigen speelgoed?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *