Geef je dag eens aan een ander

Regelmatig bedenk ik me hoe goed ons leven is hier in België. Als werknemer van AG Insurance kan ik allerminst klagen. Maar niet iedereen heeft evenveel geluk. Solidariteit is belangrijk. Daarom neem ik regelmatig de tijd om ook iets terug te geven aan onze maatschappij.

Dit bericht verscheen eveneens op het Career blog van AG Insurance.

Onze leuke collega’s van Solidary bekijken hoe wij een zo groot mogelijke impact kunnen maken. Zo was ik al ieder jaar van de partij op onze company solidarity day. En enkele weken geleden ontving ik de vraag om mee te helpen tijdens een dag in Planckendael. In slechts enkele dagen tijd beantwoordden een vijftigtal collega’s die oproep. De inzet van ambassadeurs is groot.

Solidarity Day in Planckendael
Solidarity Day in Planckendael

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Voor dag en dauw richting Mechelen voor een briefing en snel ontbijt. De opdracht was duidelijk.

Buiten kwam ondertussen de zon op. Het beloofde alvast een mooie dag te worden. Niet veel later kwam de eerste bus toe. Zo’n 400 minderbedeelde kinderen en jongeren waren uitgenodigd voor een dagje Planckendael.

Ik mocht een groep uit Brasschaat begeleiden. Zeven jongens en meisjes van zes tot elf jaar. Die hadden duidelijk zin in een dagje dierentuin! Iedereen had een lievelingsdier waar we zeker en vast zouden passeren.

Het begon al goed toen ze lori’s mochten voeren in het vogelverblijf. De positieve sfeer zat er meteen in. Uren hebben we gestapt. Olifanten bekeken vanop de apenbrug. Niemand viel in het water tijdens de overzetboot. Stijl omhoog kijken naar de giraffen. Grappige pasjes nadoen bij de penguins. Overal tevreden gezichten. Mooie herinneringen, zowel voor ons als de 400 kinderen en jongeren die waren uitgenodigd.

Zonder de hulp van vrijwilligers was dit alles onmogelijk geweest. Ik kijk alvast uit naar de volgende acties. Die start over enkele weken, bij het naderen van de eindejaarsfeesten. Meer informatie kan je terugvinden op onze website.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *