Wie of wat had de grootste impact op mijn nog korte leven? Dat is een bijzonder moeilijke vraag. Ik durf me niet meteen uitspreken over bepaalde mensen. Overloop ik het lijstje in mijn hoofd, dan is er niemand die daar met kop en schouders bovenuit steekt.

Desmond Morris: The Naked Ape
Desmond Morris: The Naked Ape

Wel belangrijk, en qua timing waarschijnlijk helemaal fout, vond ik die eerste boeken van Desmond Morris. Als kind was ik erg verlegen. Zijn boeken over ‘de naakte aap’ lieten me als jonge tiener inzien dat mensen helemaal niet zo moeilijk zijn. Angst om iets fout te doen was niet nodig als je op voorhand al de juiste signalen kon oppikken.

Andersom leerde ik zelf ook de juiste technieken om me te ontspannen, een creatieve bui te stimuleren of gewoon meer zelfvertrouwen te genereren in moeilijke situaties.

De voorbije twintig jaren is dat eigenlijk een tweede natuur geworden. Ik pik die dingen op zonder er nog echt bij na te denken. Wat de job betreft is zo’n empathie en inlevingsvermogen uiteraard bijzonder handig.

Misschien moet ik me eens specialiseren in antropologie of sociologie.

Morgen deel acht in deze reeks 30 dagen over mezelf: #8. Korte-termijndoelen deze maand en waarom.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *