Eeuwenoude gouden ring ontdekt in Griekenland

ArcheologieIn het vakantieverblijf van een Griekse man die enkele weken geleden stierf, is een gouden ring van meer dan 3.500 jaar oud ontdekt. Momenteel wordt het voorwerp door experts van het Archeologisch Museum van Athene onderzocht.

Op de ring, die vermoedelijk uit de Myceense cultuur (1570-1150 v.Chr.) afkomstig is, staat de mythologische held Theseus afgebeeld. Volgens de experts is het kleinood minstens 400.000 euro waard.

De ring werd wellicht begin jaren ’50 door de Griekse man op een vuilnishoop beneden aan de Akropolis gevonden. Het Atheense kenteken werd toen vernieuwd en in die periode gingen ook veel waardevolle exemplaren in onbekende omstandigheden verloren.

Het was de schoondochter van de Griek die de waardevolle ontdekking deed en de Griekse autoriteiten op de hoogte bracht.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.