Spyrou, de man van Spy, werd eindelijk ge­re­con­stru­eerd op basis van zijn botten. Het Ne­an­der­tha­ler ske­let werd in 1886 ontdekt in een grot bij Namen.

Spyrou, de man van Spy

De voorbije jaren werd hard gewerkt aan de 3D-reconstructie. Die werd gisteren voorgesteld door het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Best wel een patente vent als je hem zo in volle glorie ziet staan.

L'homme de Spy
L'homme de Spy in volle glorie

Het standbeeld werd gemaakt door de broers Alfons en Adrie Kennis, twee paleokunstenaars uit Nederland die eerder al de Oostenrijkse ijsmummie Ötzi reconstrueerden.

Kennis & Kennis Reconstructions
Nauwkeurig werk door Kennis & Kennis Reconstructions

De man van Spy leefde leefde tijdens de laatste ijstijd, ongeveer 40.000 jaar geleden en was een van de laatste Neanderthalers die leefde op het Europese continent. De reconstructie is te bewonderen in het Espace de l’Homme de Spy in Onoz, niet ver van de grot waar de botten werden gevonden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. In een duister verleden studeerde ik nog geschiedenis. ;-)

      Je moet het archief maar eens doorbladeren. Daar zitten nog meer van dat soort gelijkaardige dingen tussen.

      Wat verwachtte je misschien zelf qua content van dit blog? Dat lijkt me wel eens interessant om te weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *