Four more years

Four more yearsBlijkbaar heeft de meerderheid van de Amerikaanse bevolking gekozen voor een tweede ambtstermijn van George Walker Bush.

Toch bestaan er nog genoeg Amerikanen die verandering willen: 55.638.551 (47,99%) Amerikanen stemden voor de democratische kandidaat. Dat was echter te weinig om de andere 59.209.925 (51,07%) er van te weerhouden Bush een tweede mandaat te geven.

Vele mensen over heel de wereld zijn het sterk oneens met deze beslissing, maar de conservatieve Amerikaan heeft zijn stem laten horen en blijkbaar is die luider dan deze van de verandering.

US Elections 2004 John Kerry wins

Ik ben tamelijk teleurgesteld, samen met nog wel wat meer mensen op deze aardbol. Verschillende wereldleiders hebben moeite met de gedachte van nogmaals 4 jaar Bush & Co.

Het Kyoto-protocol bijvoorbeeld, dat vandaag ondertekend werd door de Russische president Poetin en binnen 90 dagen in werking zal treden, is maar zwak als de grootste vervuiler van allemaal niet meedoet.

Laat ons hopen dat de wereld in 2008 nog niet naar de vaantjes is, dan is er nog een kans om de neo-con’s uit het Witte Huis te krijgen.

De kans bestaat trouwens dat Hillary Rodham Clinton in 2008 kandidaat is voor de democraten, omdat ze deze keer niet mee heeft gedaan. Interessant, dat zou nog eens wat zijn..

Nou ja, tot dan zullen de Verenigde Staten en de rest van de wereld het moeten doen met Bush en Dick.

Beavis and Butt-head as Bush and Cheney

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.