Sagalassos tentoonstelling in Tongeren

S

agalassos in het zuiden van Turkije was een Romeinse stad. Een team van archeologen deed er op­gra­ving­en. Die kan u sinds gisteren in Tongeren gaan bekijken in het provinciaal Gallo-Romeins Museum.

Theater van Sagalassos

Het nog niet volledig gerestaureerde theater van Sagalassos

Deze nieuwe tentoonstelling toont de meest spectaculaire vondsten — een kolossaal standbeeld van keizer Hadrianus (117-138) — alsook een gedetailleerde maquette van de site. Zeker de moeite wanneer het weer even tegen zit en je wil toch iets leuks doen met de kinderen.

Hoofd van keizer Hadrianus

Het hoofd van de kolos van keizer Hadrianus

Sagalassos, City of Dreams is nog te bezoeken tot deze zomer (17 juni 2012). Zelf ga ik zeker ook de website van dit interes­sante onder­zoeks­project uit­spitten voor meer achtergrond en geschiedenis. :-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *