Nadat we gisteren de club sloten was het tijd voor een weldoende portie nachtrust. Veel tijd was dat eigenlijk niet, want ik had mezelf voorgenomen om de volgende ochtend, voor het ontbijt, het dakzwembad eens uit te testen. Zoals verwacht bleek er geen kat te bespeuren in de swimming pool op dit ongoddelijk vroege uur.

Pepper Club swimming pool
Het dakzwembad van Pepper Club hotel in Kaapstad met op de achtergrond de welbekende Tafelberg. Score!

Het water was iets aan de koude kand, maar een warme douche maakte dat algauw weer goed. En het grote ontbijt dat beneden stond te wachten maakte dat alleen maar beter. Een groot bord scrambled eggs met gebakken worstjes en croissants, en een tweede plate met allerlei soorten inheems fruit. Niet teveel eten natuurlijk, want we gaan vanmiddag ook nog naar Moyo Stellenbosch om van de lokale keuken te proeven.

In een grote gele bus van J&B werden we afgezet aan Stellenbosch, een soort van Bokrijk meets kinderboerderij. Je had er tig oude huisjes die me aan het begijnhof in Brugge deden denken. Ernaast stond een wijnproeverij, en in de grote tuin waren verschillende platformen waar je kon eten. Zelf aten we die middag in een grote kleurrijke tent. Koks hadden een buffet klaargemaakt met allerlei lokale en normale gerechten. Ik schepte m’n bord goed vol. Op de achtergrond speelde enkele zwarte muzikanten. Toen de welbekende hit ‘Waka Waka’ van Shakira werd ingezet was er geen houden aan en sprongen onze Mexicaanse collega’s op het podium.

Iemand liet weten dat we na het middagmaal vooral moesten blijven zitten. Er was namelijk nog een verrassing voorzien. We kregen de raad geen lawaai te maken, stil te blijven zitten en de geen foto’s met flits te maken. Enkele minuten later kwam stond er een jachtluipaard op de tafel, het snelste landdier ter wereld. Slik. Zo’n cheetah mag dan al niet veel wegen, het was toch betrekkelijk groot. Na het eten was er ook nog de mogelijkheid om in het dier te aaien in de grote luipaardenkooi. Daar was uiteraard wel wat begeleiding bij, kwestie van heelhuids terug te komen.

Enter at own risk
De waarschuwing is duidelijk: "Enter at own risk!"

Bij aankomst in het hotel bleken er nog enkele uren over te zijn vooraleer we aan het dinner begonnen. Alweer eten! Het leek ons daarom een goed idee om een taxi naar downtown Cape Town te nemen en de stad nog wat verder te verkennen. Op de kaart leek dat niet zo ver, maar onze taxi deed er toch een goed kwartier over. Toen we aankwamen was de zon net aan het ondergaan. Claudia en ik beslisten spontaan om naar het Zuid-Afrikaanse strand te gaan en met onze blote voeten in de Atlantische Oceaan te gaan staan. Waarom ook niet? :-)

Zonsondergang in Kaapstad
Kleurrijke zonsonderdang boven de Atlantische Oceaan in Kaapstad

Een shuttle van het hotel bracht ons op tijd terug voor het avondeten. Ook nu had ik niet veel honger meer. Een hele dag blijven eten is echt niets voor mij, hoe lekker die gerechten ook waren. Enkel voor de chocolademousse had ik nog een plaatsje over. :-) Na een ontspannend bad met veel schuim om al dat zeewater weg te wassen was het tijd voor het main event van onze trip: de grote party in het Kasteel van Goede Hoop.

Mirrorball man
Mirrorball man weet hoe je een feestje moet starten! (Nigel Davies)

Het achterliggende idee vanavond was de ‘party of the future’.

Uit een enquête van J&B blijkt dat 59% uitgaat om nieuwe mensen te leren kennen. De meeste contacten gebeuren tegenwoordig echter online. Dankzij applicaties konden gebruikers op hun telefoon het profiel van gasten op een feestje kunnen zien, de verhouding man/vrouw, de gemiddelde leeftijd en hun interesses (Bron: HLN)

In het oude kasteel was genoeg ruimte voorzien voor enkele honderden gasten. Op een binnenplein was een drijvende DJ-booth gemaakt. De eerste zes drankjes waren on the house en een flesje water kreeg je gratis wanneer nodig. We hadden een USB-stick gekregen waarmee we de muziek die op dat moment speelde konden downloaden aan een van de digitale bomen. Je kon ook gebruik maken van enkele iMacs in de media room om je foto’s te uploaden en status updates te posten. En dan was er nog de dance floor die voortdurend veranderde dankzij ingebouwde LED lampjes. Al bij al een erg geslaagde onderneming. En de ongeplande afterparty mocht er ook zijn. ;-)

Meer updates via #jbparty en @aardling op Twitter! :-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

Geen reacties

  1. chique dinges zeg. en dat zwembad, prachtig uitzicht.
    ik ben benieuwd wat voor “inheems” je gegeten hebt bij Moyo.
    geniet er maar van ! ’t komt nie weer nie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *