Welcome to South Africa!

Of ook wel “Welkom in Suid-Afrika!” zoals je dat in het Afrikaans zegt. De vlucht naar Kaapstad was al bij al nog goed meegevallen, afgezien van wat turbulentie boven Lagos en omstreken. Tegen de ochtend zag je in het oosten de Afrikaanse zon opkomen. Enkele uren later passeerden we de brede stranden van Cape Town, met touchdown in CPT airport om iets over negenen. Je horloge verzetten is niet nodig want het is dezelfde tijdzone als in België.

Tafelberg gezien vanaf de luchthaven
De Tafelberg, gezien vanaf de luchthaven van Kaapstad

Kom je de luchthaven buiten, dan ligt de tafelberg vlak voor je neus! Een knalgele bus bracht de Belgen en Mexicanen naar het hotel. Onderweg werd ik voor het eerst geconfronteerd met de grote tegenstelling tussen arm en rijk in dit land: de ene sloppenwijk na de andere gleed voorbij in de schaduw van Table Mountain. Na aankomst maar vlak voor de pers briefing was er nog even tijd voor een verfrissende douche, waarna iedereen zich terugtrok om wat slaap in de halen.

Suite in The Pepper Club
Hallo! De suite in Pepper Club hotel is groter dan ons appartement

Daarna trokken we de stad in. Het weer leek vanmorgen nog nergens op — het is nu winter in Zuid-Afrika — maar tegen de namiddag viel dat al bij al goed mee. We vertrokken lang Long Street, een straat die veel weg heeft van het oude New Orleans. Zo kwamen we iets later in de Company Gardens terecht, een botanische tuin om u tegen te zeggen. En net als in Londen heb je ook hier grote eekhoorns die je kleren helemaal afspeuren op zoek naar iets eetbaars. Zelf gingen we dan ook maar wat te eten zoeken.

Cafe Santé in Cape Town
Lekker origineel Afrikaans doen in Café Santé ;-)

Voor vanavond stond alvast heel wat op het programma: een demonstratie van de vier verschillende cocktails ontworpen door Facebook fans, een tien minuten durend interview met lokale muziekster Culoe De Song, en een feestje op het dakterras van het Grand Daddy hotel. Op dat dak staan trouwens enkele caravantrailers waarin je kan overnachten. Een zot idee! De mensen hier vallen trouwens prima mee. :-)

< Fotoshoot van in de caravan. Afbeelding volgt nog. Gebruik tot dan maar uw verbeelding. >

Meer updates via #jbparty en @aardling op Twitter! :-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Smaakvolle website, leuke artikelen, mooi geïllustreerd. Die eekhoorns komen me bekend voor uit de VS. Van die grote grijze?

    1. Inderdaad Dennis. Die grote eekhoorns zitten er inderdaad. In het park om de hoek van ons hotel, langsheen Government Avenue, zaten de bomen er vol van. Guitige kleine rakkers die zo op je been sprongen om vervolgens om zoek te gaan naar iets eetbaars. Oppassen geblazen met losse voorwerpen in je broekzakken. ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *