Daarstraks op de trein van lief terug naar Gent kwam ik een krant tegen. Gelukkig, ik hoopte al zoiets. Cursussen medische geschiedenis ben je na een weekend immers k*tsbeu. Maar nu had ik dus een krant te lezen: Het Volk van dit weekend.

Op pagina 45 stond een interessant artikel over het Belgisch bedrijf Besix (spreek uit: bee-siks), het bedrijf dat zich in België reeds heeft onderscheiden met de bouw van het Europees Parlement, de Europese Kabinetsraad, de grootste sluis ter wereld (Berendrecht), enz. Nu staat er dus nieuw project op stapel.

“De Toren van Dubai”

In Dubai, “een van de rijkste en modernste steden ter wereld”, is men van plan het hoogste gebouw ter wereld op te trekken. De Burj Dubai, wat “de toren van Dubai” betekent, moet binnen 47 maanden klaar zijn en zal 705 meter hoog worden, met 160 verdiepingen.

Het ontwerp is afkomstig van het “Amerikaans architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill. De basisvorm van de toren is gebaseerd op die van de zesbladige woestijnbloem.” Ik moet eerlijk toegeven dat het bijgevoegde model werkelijk indrukwekkend is. Stel je eens voor hoeveel knopjes er niet in zo’n lift moeten staan. Zet dan nog een lamp vanboven en je hebt een serieuze vuurtoren.

Enkele foto’s

Downtown Burj Dubai
Downtown Burj Dubai
Burj Dubai tower
Burj Dubai tower
Dubai from the Burj Dubai
Dubai from the Burj Dubai

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.