Kwis bis

QuizHet was een heel erg toffe avond. Mijn gezelschap was prima.

Er waren 35 ploegen aanwezig van ieder zes à acht man sterk. Wij waren groep 18, samen met enkele van Loes haar vrienden en vrienden-van-vrienden. Er waren twaalf rondes met een kwartiertje pauze na vier rondes. Prijzen waren er niet want de opbrengst ging naar een schooltje. Rond achten begon de goed uitgewerkte quiz.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf toch makkelijkere vragen had verwacht. Deze waren verdomd moeilijk en volgens mij vooral geschikt voor mensen van +30 jaar. Toch deden we het nog niet zo slecht voor een stelletje jongelingen: we zijn uiteindelijk nog eervol achtste geworden met 495 punten (op 600, waarschijnlijk).

Moest dit een examen zijn geweest dan had ik grote onderscheiding (16,5).

Oh help, ik begin al te ijlen!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.