Nieuwe ‘Axis of Evil’ ?

Condoleezza RiceNet las ik een artikeltje uit het snelnieuws van De Standaard: ‘Condoleezza Rice richt pijlen op Iran en Noord-Korea’. Rice is (bijna) de Secretary of State (lees: MiBuZa) van de VS en een specialiste wat betreft de Russische situatie.

Rice beperkte haar uitspraken niet tot Iran en Noord-Korea alleen maar had het ook nog over drie andere landen:

“[…] in our world there remain outposts of tyranny and America stands with oppressed people on every continent … in Cuba, and Burma, and North Korea, and Iran, and Belarus, and Zimbabwe.”

Dat is dus een uitbreiding van de ‘Axis of Evil’ van Dubaya, die in 2002 al een uitbreiding kreeg met Syrië en Libië. Irak is ondertussen wel geschrapt nu Saddam weg is, maar daar is het toch bepaald niet veilig te noemen.

Op een wereldkaart zou er dan zo uitzien:

Nieuwe Axis of Evil

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *