Zuid-Koreaanse bodyguards zijn da baws

Zuid-Koreaanse bodyguards

Wereldleiders komen deze week samen in Seoul om de nucleaire proliferatie te bespreken. Tijdens de 2012 Nuclear Security Summit bespreken politieke zwaargewichten uit 48 landen hoe ze kunnen voorkomen dat terroristen in het bezit komen van nucleaire wapens.

Om alles in goede banen te leiden zijn er heel wat veiligheidsvoorzieningen genomen. De Zuid-Koreaanse politie en geheime diensten voerden publiek een aantal safety drills uit. Bovenstaande foto toont hoe de presidentiële bodyguards van een gebouw rappellen tijdens een gasaanval. Strak in het pak en blik op oneindig. Met die kerels heb je liever geen ambras.

Foto: Kim Byung-man/Yonhap/AP, Security preparations for nuclear summit in Seoul – in pictures, The Guardian, 27 februari 2012.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *