Moneyball met Brad PittBilly Beane (Brad Pitt), manager van een kleine baseballclub, is gefrustreerd omdat alle rijke clubs zijn beste spelers wegkopen en zo quasi onoverwinnelijk zijn. Tijdens zo’n verkoop van een van zijn spelers botst hij op computernerd Peter Brand (Jonah Hill). Die heeft een programma bedacht waarmee spelers volgens totaal andere criteria worden beoordeeld dan gebruikelijk is in de sport. Alhoewel hij aanvankelijk erg sceptisch staat en tegenwind krijgt vanuit de oude rotten binnen zijn teamleiding besluit Billy het programma van Peter toch toe te passen.

Dit op feiten gebaseerd sportdrama van Bennett Miller is een van de beste films in zijn genre en een van de meest intelligente films over de ver-van-mijn-bed-show die Amerikaans baseball is voor ons Belgen. De originele cast slaagt er in om dit nogal bizarre onderwerp toch op een fascinerende manier te brengen. Het grootste wonder van Moneyball is de manier waarop de complexe materie van statistieken, programma’s en sporttermen uit de doeken wordt gedaan. Miller mag vooral zijn scenaristen, Aaron Sorkin (The Social Network) en Steven Zaillian (Schindler’s List), bedanken voor hun geweldige script vol geestige dialogen.

Van mij krijgt deze film 2 sterren. Leuk om zien, maar niet meteen een aankoop waard. Wacht dus tot hij op tv komt en je zal er vast een leuke avond aan hebben.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *