500 Days of Summer

Vanavond bleven we lekker bin­nen en keken naar (500) Days of Sum­mer. De film stond al enkele jaren op m’n lijst­je van must see films, en vanavond was het dus zover.

Het ver­haal zelf valt tussen een roman­tis­che kome­die en dra­ma in. In het kort: voor Tom (Joseph Gor­don-Levitt) gaat een hele nieuwe wereld opent wan­neer Sum­mer (Zooey Deschanel) in zijn lev­en komt. Om je een idee te geven van de humor die erbij komt kijken:

Sum­mer: “I named my cat after Spring­steen.”
Tom: “So what was its name?”
Sum­mer: “Bruce, what else?”

Mijn eerste indruk was dat het iets weghad van Amélie Poulain, maar dan op z’n Amerikaans. Wat ook meteen opviel was de aan­ge­name sound­track: Regi­na Spek­tor, The Smiths, The Tem­per Trap, enz. Bin­nenko­rt moet ik toch nog eens langs de muziek­winkel passeren om die cadeaubon op te kopen.

Wie de film nog niet kent maar wel zin heeft gekre­gen na het lezen van dit alles scho­tel ik alvast nog de trail­er voor. Hopelijk wordt jouw vol­gende zomer even boeiend. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.