500 Days of Summer

Vanavond bleven we lekker binnen en keken naar (500) Days of Summer. De film stond al enkele jaren op m’n lijstje van must see films, en vanavond was het dus zover.

Het verhaal zelf valt tussen een romantische komedie en drama in. In het kort: voor Tom (Joseph Gordon-Levitt) gaat een hele nieuwe wereld opent wanneer Summer (Zooey Deschanel) in zijn leven komt. Om je een idee te geven van de humor die erbij komt kijken:

Summer: “I named my cat after Springsteen.”
Tom: “So what was its name?”
Summer: “Bruce, what else?”

Mijn eerste indruk was dat het iets weghad van Amélie Poulain, maar dan op z’n Amerikaans. Wat ook meteen opviel was de aangename soundtrack: Regina Spektor, The Smiths, The Temper Trap, enz. Binnenkort moet ik toch nog eens langs de muziekwinkel passeren om die cadeaubon op te kopen.

Wie de film nog niet kent maar wel zin heeft gekregen na het lezen van dit alles schotel ik alvast nog de trailer voor. Hopelijk wordt jouw volgende zomer even boeiend. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.