Closer (2004) poster

Closer is een van m’n favoriete films. Het was echter de soundtrack die ik eerst leerde kennen, maar daardoor kon ik de film des te meer appreciëren. Het verhaal is gebaseerd op een toneelstuk van Patrick Marber. Het verhaal begint met een vrij romantische opener, maar na verloop van tijd sluipt er toch drama binnen.

Regisseur Mike Nichols maakte de prima keuze om enkele topacteurs te casten voor deze film. Neem topacteurs als Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen en Julia Roberts en het kan niet anders dan dat er heel wat ego’s gaan botsen. En botsen doen ze!

Het verhaal zelf gaat over Alice die per ongeluk journalist Dan tegenkomt in Londen. Ze worden verlieft. Op straat leert Dan de fotografe Anna kennen, en die heeft dan weer ‘iets’ met dokter Larry.

Natalie Portman en Jude Law als koppel in Closer

Klinkt allemaal wat ingewikkeld maar dat is het niet. Het is een sterk verhaal van wisselende situaties waarbij slechts vier acteurs die de hele film dragen.

Daarnaast geldt Closer ook als “die film waar Natalie Portman stripper is”. Dat klopt ook, maar het is zéker niet het onderwerp van dit verhaal. Integendeel.

Natalie Portman speelt o.a. stripper in Closer

Deze relatiefilm over (on)trouw is een echt pareltjes, en werd dan ook bekroond met een hele resem prijzen. Closer is , net als Lost in Translation, een van de weinige films die ik regelmatig opnieuw bekijk en telkens weer nieuwe details zal ontdekken.

Daarnaast heb je nog de mooie muziek van Damien Rice, wiens CD’s hier eerder al goed in de smaak vielen. Er is natuurlijk ook dan is er natuurlijk ook nog Natalie Portman, de actrice waar ik al jaren een boon voor heb, mede dankzij films als deze.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.