Gents Floraliën 2010

De Gentse Floraliën 2010 bloemen- en planten­tentoon­stelling begint deze zaterdag in de hallen van Flanders Expo in Gent. Deze 34ste editie zet de 200-jaar-oude traditie van de prestigieuze indoorplantenshow voort.

Het grote publiek toont nog steeds veel belangstelling voor de vijfjaarlijkse Floralies Gantoises. Tijdens het negendaagse evenement verwachten de organisatoren maar liefst 300.000 bezoekers.

Bloemententoonstelling

Een bloem heeft vele betekenissen. Het kan symbool staan voor vriendschap, vreugde, blijdschap en geluk. Die bloemen geven met hun geuren en kleuren een eigentijdse sfeer aan de Gentse Floraliën 2010.

De Floraliën in Gent is een trendsetter die keer op keer tot de verbeelding sprekende tuinen creëert. Om haar bezoekers te blijven boeien evolueert de bloemententoonstelling mee met bestaande en opkomende tuinbouw trends.

De siertelers tonen met alle plezier hun kunnen. Dankzij jarenlang vakmanschap leveren zij onvoorstelbare juweeltjes af. Internationale floristen, creatieve ontwerpers, dynamische tuinarchitecten en kunstenaars combineren bloemen en planten tot dé ultieme emotie.

Praktische informatie

Locatie

Sinds 1990 vinden de Gentse Floraliën plaats in Flanders Expo aan de Maaltekouter 1 in Gent (Sint-Denijs-Westrem). Rond Gent is er een bloeiende bloemenindustrie, met de Azalea als bekendste bloemsoort. Flanders Expo beschikt over 6.500 parkeerplaatsen.

Per twee uur worden maximum 3.000 bezoekers toegelaten, om iedereen op een veilig en comfortabele manier van het spektakel te laten genieten en overbelasting te vermijden.

Wie van een bezoek aan de bloemententoonstelling een dagje uit wil maken doet zijn voordeel met een B-Dagtrip (trein, tram, bus).

Data

De Gentse Floraliën beginnen op zaterdag 17 april en lopen tot zondag 25 april 2010. Je kan er alle dagen terecht, van 8 uur ’s ochtends tot 18.30u ’s avonds. De laatste bezoekers worden toegelaten om 17.45u.

Tickets

Een standaard ticket voor de Gentse Floraliëren kost 20 euro per persoon. Senioren vanaf zestig jaar betalen 17,50 euro. Kinderen tot 12 jaar genieten van een gratis toegangskaart.

Groepen vanaf 15 personen betalen 17,50 uren; groepsarrangementen kunnen gereserveerd worden via FloraliënInGroep.be.

Een inkomkaart voor de Floraliën in Gent is ter plaatse te koop aan de kassa. Om lange rijen en wachttijden te voorkomen kan je Floraliën tickets online bestellen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.