Love and Other Drugs

Ergens in een online lijstje las ik dat Love and Other Drugs een aanbevolen film was. Nieuwsgierig naar de combinatie van Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal maakte ik van een verloren moment gebruik om de film eens rustig te bekijken. En dat lijstje had gelijk.

Het verhaal is er een van liefde en drama, voorspoed en tegenslagen. Drop-out Jamie verliest z’n baan in een electronica winkel, maar gaat al gauw aan de slag als vertegenwoordiger bij farmaceutica gigant Pfizer. Het zijn de jaren 1990 en het merk brengt net een blauwe wonderpil op de markt.1Het begint met een “V” maar als ik die naam hier schrijf dan slaat Google waarschijnlijk tilt en vliegen de spam waarschuwingen me om de oren. Tijdens een sales bezoek in een ziekenhuis komt hij Maggie tegen, een twintiger met Parkinson. Que sera, sera.

Het lag waarschijnlijk aan mezelf dat deze film van Edward Zwick zo goed in de smaak viel. Er zijn veel herkenbare momenten uit m’n eigen leven, maar daar ga ik hier niet verder op in. Heb je eens een avond niks te doen, is het druilerig buiten of wil je nog eens twee uur liggen snotteren tegen uw lief aan, kies dan voor deze film.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *