Toen ik vri­jdag thuiskwam van het werk was ik pre­cies een zwaarge­laden pakezel. Dat gebeurde de laat­ste tijd maar al te vaak, en dat prompte me tot deze moza­ïek van what’s in my bag. Veel gerief blijk­baar, en dat gaat dagelijks mee op het tra­ject Antwerpen–Brussel en retour.

Stijn en de veel te zware tas

Toen ik bij Clev­er­wood begon kocht ik meteen ook een nieuwe lap­top­tas. De vorige ver­sie was tot op de draad ver­sleten en de draa­griem was al enkele jaren serieus aan het doorscheuren. Niets wat niet met een dikke draad weer aan elka­ar kon wor­den genaaid. Maar het voelde toch aan als tijd voor ver­vang­ing.

M’n vorige mes­sen­ger bag had ik een vijf­tal jaren gele­den gekocht in de Esprit. Het was een donkerblauwe zak met led­eren klap. Aan de zak zelf geen manke­menten, alleen dus die scheurende riem. Logisch dat ik m’n zoek­tocht opnieuw begon in deze winkel. En meteen pri­js: een grote donker­bru­ine met uit­neem­baar vak voor een lap­top. Dat was duidelijk een goede keuze, want voor kersmis 2010 kreeg ik net dezelfde cadeau van m’n oud­ers. ;-)

Lederen schoudertas van Esprit

Soit. Genoeg gepraat over dat uiter­lijk. Laat ons eens kijken waarom dat ding alti­jd zo zwaar is. Ik heb hem niet op de weegschal gezet, maar schat dat het om cir­ca 10 kg. zal gaan — het kan ook een beet­je meer zijn. Alles eruit, mooi sorteren op de grond, en dan kreeg ik dit. Doork­likken naar Flickr voor een getagged overzicht. Nog meer inspi­ratie kan je vin­den bij NielAmau­ry, ImmiKatrin en Andrew.

What's in my bag?
Een overzicht van wat er in mijn tas zit

Door­gaans loop ik niet met zoveel elec­tron­i­ca op zak, maar deze week is een uit­zon­der­ing omdat de grote MBP aan ver­vang­ing toe is en de kleine nog niet alle soft­ware heeft. De rest van de papier­winkel sleur ik wel steeds mee. Triage is hier drin­gend nodig, maar dat is voor een ander, min­der druk week­end.

Wat zijn al die andere din­gen?

Lees- en schrijfgerief
Lees- en schri­jfgerief

Mole­sk­ine — Park­er vulpen — blauwe inkt vullin­gen — Com­ma papieren zak­doek­jes — kran­ten, BBC Focus Mag­a­zine, schrift en post van ’s Stad — inter­na­tion­aal paspoort — lees­bril — Ray-Ban zon­nebril.

Tools, altijd handig voor onderweg
Tools, alti­jd hand­ig voor onder­weg

Sleutel­bos — elek­tro­n­is­che deu­ropen­er — twee sporks voor tussendoort­jes — grote vei­lighei­dsspeld — Miche­lin pen — Leather­man zakmes — kaartlez­er — Tum Tum porte­feuille.

Mobiele survivalkit: smartphones, opladers, oortjes en extra batterij
Mobiele sur­vivalk­it: smart­phones, opladers, oort­jes en extra bat­ter­ij

USB con­nec­tor — but­tons — Mac­Book lad­er — smart­phone laders — Dura­cell externe bat­ter­ij — Sennheis­er oort­jes — HTC Desire — Sam­sung Galaxy Note.

Collectie buttons en een Google-snoepje
Col­lec­tie but­tons en een Google-snoep­je

But­tons van: Antwer­pen Europese Jon­geren­hoofd­stad 2011 — Flickr #leweb10 — Sex voor iedereen (geruild tegen een­t­je van de Beta­Group) — Foursquare swarm — onlees­baar Google snoep­je.

Wat zit er zoals in jouw tas of rugzak? Zon­der welke spullen kom jij de deur niet uit?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. Gij sleurt ook genoeg mee pre­cies! Twee lap­tops? Heb je de tas ook gewogen :)?

  1. Zolang de CD van Office for Mac niet teruggevon­den is heb ik een beet­je alle­bei van doen om mijn werk gedaan te kri­j­gen. Dat is wel wat zwaar (van­daar de titel) maar eigen­lijk moet ik dat alleen maar dra­gen van en naar het sta­tion. Wel een uitdag­ing om van­mor­gen met mijn (over)slaapkop de Key­ser­lei af te spurten met zo’n gewicht langs één kant. Maar het échte gewicht zit waarschi­jn­lijk in al die andere ‘rom­mel’ die ik blijk­baar niet kan thuis­lat­en. :P

  1. Als dat het geval was dan zou ik m’n zakmes zek­er nooit mogen meen­e­men. Gelukkig zijn er alti­jd wel plekken om iets te ver­stop­pen, moest je het alsnog ver­geten thuis te lat­en. ;-)

   1. Zo’n zakmes is niet hand­ig in groot­st­e­den. Aan een muse­um in Par­i­js heb ik het enkele dagen tussen de planten mogen ver­stop­pen. Anders ger­aak je nooit voor­bij de metaalde­tec­tor. Iets om vol­gende keer reken­ing mee te houden.

  2. En wat dat paspoort: dat heb ik inder­daad alti­jd bij. :-) Geen idee waar ik het anders moet lat­en… Maar zo ben ik in ieder geval steeds klaar voor een­der welke onverwachte reis!

 2. Je bent de eerste die ik ken die twee lap­tops mee­neemt en een inter­na­tion­aal paspoort!

  1. Deze week slechts één lap­top en één gsm, en dat vin­dt ik aller­minst erg. :-) En dat paspoort is voor, tja, je moet maar eens de kans van je lev­en kri­j­gen en dan “nee” moeten zeggen. Het geeft stiekem ook een extra gevoel van vri­jheid.

 3. Ik ga op stap en neem mee (even spieken): Hema-noti­etieblok­je, Sta­bi­lo Sen­sor-pen, porte­feuille, GSM werk + privé, kauw­gom en/of munt­jes, tam­pax, huissleu­tels, garagesleu­tels, en afhanke­lijk van mijn ‘mood’/bestemming/grootte van de hand­tas mijn mac­book, iPad of een boek.

  Kan soms ook wel wat gewicht bedra­gen, maar ik wan­del er dan ook geen kilo­me­ters mee.

  1. Toegegeven: ik kom mijn deur niet uit zon­der pen en papi­er. Nog steeds op zoek naar de per­fecte pen. Schri­jft dat vlot, zo’n Sta­bi­lo Sen­sor? Want als ik mijn hoeveel­heid pen­nen kan halv­eren en ook nog eens te vullin­gen thuis­laat dan is dat alweer een paar gram min­der. Zelf wan­del ik ook geen kilo­me­ters. Daar­voor zijn er de trein, tram en fiets. Maar aan het einde van de dag is m’n schoud­er wel blij wan­neer de last gedaan is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *