Aardling

Mijn Mondiale Mening

What’s in my bag? (10 kg. edition)

Lederen schoudertas van Esprit

Toen ik vrijdag thuiskwam van het werk was ik precies een zwaargeladen pakezel. Dat gebeurde de laatste tijd maar al te vaak, en dat prompte me tot deze mozaïek van what’s in my bag. Veel gerief blijkbaar, en dat gaat dagelijks mee op het traject AntwerpenBrussel en retour.

Stijn en de veel te zware tas

Toen ik bij Cleverwood begon kocht ik meteen ook een nieuwe laptoptas. De vorige versie was tot op de draad versleten en de draagriem was al enkele jaren serieus aan het doorscheuren. Niets wat niet met een dikke draad weer aan elkaar kon worden genaaid. Maar het voelde toch aan als tijd voor vervanging.

M’n vorige messenger bag had ik een vijftal jaren geleden gekocht in de Esprit. Het was een donkerblauwe zak met lederen klap. Aan de zak zelf geen mankementen, alleen dus die scheurende riem. Logisch dat ik m’n zoektocht opnieuw begon in deze winkel. En meteen prijs: een grote donkerbruine met uitneembaar vak voor een laptop. Dat was duidelijk een goede keuze, want voor kersmis 2010 kreeg ik net dezelfde cadeau van m’n ouders. ;-)

Lederen schoudertas van Esprit

Soit. Genoeg gepraat over dat uiterlijk. Laat ons eens kijken waarom dat ding altijd zo zwaar is. Ik heb hem niet op de weegschal gezet, maar schat dat het om circa 10 kg. zal gaan — het kan ook een beetje meer zijn. Alles eruit, mooi sorteren op de grond, en dan kreeg ik dit. Doorklikken naar Flickr voor een getagged overzicht. Nog meer inspiratie kan je vinden bij NielAmaury, ImmiKatrin en Andrew.

What's in my bag?
Een overzicht van wat er in mijn tas zit

Doorgaans loop ik niet met zoveel electronica op zak, maar deze week is een uitzondering omdat de grote MBP aan vervanging toe is en de kleine nog niet alle software heeft. De rest van de papierwinkel sleur ik wel steeds mee. Triage is hier dringend nodig, maar dat is voor een ander, minder druk weekend.

Wat zijn al die andere dingen?

Lees- en schrijfgerief
Lees- en schrijfgerief

Moleskine — Parker vulpen — blauwe inkt vullingen — Comma papieren zakdoekjes — kranten, BBC Focus Magazine, schrift en post van ’s Stad — internationaal paspoort — leesbril — Ray-Ban zonnebril.

Tools, altijd handig voor onderweg
Tools, altijd handig voor onderweg

Sleutelbos — elektronische deuropener — twee sporks voor tussendoortjes — grote veiligheidsspeld — Michelin pen — Leatherman zakmes — kaartlezer — Tum Tum portefeuille.

Mobiele survivalkit: smartphones, opladers, oortjes en extra batterij
Mobiele survivalkit: smartphones, opladers, oortjes en extra batterij

USB connector — buttons — MacBook lader — smartphone laders — Duracell externe batterij — Sennheiser oortjes — HTC Desire — Samsung Galaxy Note.

Collectie buttons en een Google-snoepje
Collectie buttons en een Google-snoepje

Buttons van: Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 — Flickr #leweb10 — Sex voor iedereen (geruild tegen eentje van de BetaGroup) — Foursquare swarm — onleesbaar Google snoepje.

Wat zit er zoals in jouw tas of rugzak? Zonder welke spullen kom jij de deur niet uit?