Al bij­na een maand leef ik zon­der tijd. Een bevri­j­dend gevoel. Want zeg nu zelf: wat is tijd meer dan een ontast­bare zucht wind? Er zijn wel klokken in huis maar ik leef thans van dag tot dag. M’n hor­loge ligt gewoon op de kast. Een cadeau voor m’n 15de ver­jaardag. Sinds­di­en heb ik nooit behoefte gehad aan een andere. Vraag me niet naar de naam van het mod­el want die ken ik niet meer. Maar het was liefde op het eerste gezicht.

Zat er aan­vanke­lijk nog een blauwled­eren band­je aan, dan werd dat na enkele jaren al ver­van­gen door zo’n elastisch met­al­en geval. Prak­tisch en toch vre­selijk onprak­tisch. Het gleed aan en uit in een sec­on­den. Maar voor man­nen met haar op hun armen is zo’n accordeon band­je vre­selijk. Soms zat er een haart­je tussen en bij het uit­trekken kreeg je een gratis epi­latie. Onvri­jwillige epi­laties, daar ben ik niet zo voor.

Swatch horloge
Het Swatch hor­loge dat ik kreeg voor m’n 15de ver­jaardag.

De derde band ging langer mee: de dikke ket­ting op boven­staande foto. Built to last. Nog nooit prob­le­men mee gehad. Of toch: het maakt je hor­loge wel een beet­je zwaarder. Ach ik zeg nu wel ‘zwaar’ maar wat is dat? Op zich is het hand­ig om te voe­len dat het ding nog aan je pols hangt. En ik loop er toch niet de hele dag mee te pronken. Eerder uit­zon­der­lijk.

Heel wat rede­nen om niet dagelijks met een pol­sklok rond te lopen. Of: tijd om eens een nieuwe te proberen. Van­daag viel er een pak­je in de brieven­bus. Een Chrono Plas­tic uit de nieuwe col­lec­tie van Swatch. Eén mes en drie snelle sneeën lat­er was de doos open en zat het nieuw hor­loge rond m’n pols. Eerste indruk: super­licht. De rub­beren band zal nog een tijd­je nodig hebben om zich te plooien naar mijn arm. Meteen de chrono getest. Die deed het pri­ma en zal dus nog goed van pas komen tij­dens het sporten!

Swatch Chrone Plastic
Groot con­trast tussen oud en nieuw!

Van­mor­gen moest ik wat inkopen doen en betrapte mezelf er op dat ik nu eerder op m’n pols keer om het uur te ken­nen dan die gsm uit m’n broekzak te tov­eren. Ziet er naar uit dat dit een nieuwe vaste waarde zal wor­den bij m’n uitrust­ing voor onder­weg. Nu nog zien of hij ook kras­bestendig is, want dat is echt wel een vereiste als ik mezelf een beet­je ken. ;-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Je kan geen hor­loges genoeg hebben.… ;-)

    Zelf wis­sel ik con­tinu tussen 4 mod­ellen (van hard­core g‑shock tij­dens het wind­sur­fen tot sti­jlvolle zom­erse WeWood).

    Ziet er inder­daad iets mooi uit, als je de juiste kleur had gekozen. ;-))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *