Al bijna een maand leef ik zonder tijd. Een bevrijdend gevoel. Want zeg nu zelf: wat is tijd meer dan een ontastbare zucht wind? Er zijn wel klokken in huis maar ik leef thans van dag tot dag. M’n horloge ligt gewoon op de kast. Een cadeau voor m’n 15de verjaardag. Sindsdien heb ik nooit behoefte gehad aan een andere. Vraag me niet naar de naam van het model want die ken ik niet meer. Maar het was liefde op het eerste gezicht.

Zat er aanvankelijk nog een blauwlederen bandje aan, dan werd dat na enkele jaren al vervangen door zo’n elastisch metalen geval. Praktisch en toch vreselijk onpraktisch. Het gleed aan en uit in een seconden. Maar voor mannen met haar op hun armen is zo’n accordeon bandje vreselijk. Soms zat er een haartje tussen en bij het uittrekken kreeg je een gratis epilatie. Onvrijwillige epilaties, daar ben ik niet zo voor.

Swatch horloge
Het Swatch horloge dat ik kreeg voor m'n 15de verjaardag.

De derde band ging langer mee: de dikke ketting op bovenstaande foto. Built to last. Nog nooit problemen mee gehad. Of toch: het maakt je horloge wel een beetje zwaarder. Ach ik zeg nu wel ‘zwaar’ maar wat is dat? Op zich is het handig om te voelen dat het ding nog aan je pols hangt. En ik loop er toch niet de hele dag mee te pronken. Eerder uitzonderlijk.

Heel wat redenen om niet dagelijks met een polsklok rond te lopen. Of: tijd om eens een nieuwe te proberen. Vandaag viel er een pakje in de brievenbus. Een Chrono Plastic uit de nieuwe collectie van Swatch. Eén mes en drie snelle sneeën later was de doos open en zat het nieuw horloge rond m’n pols. Eerste indruk: superlicht. De rubberen band zal nog een tijdje nodig hebben om zich te plooien naar mijn arm. Meteen de chrono getest. Die deed het prima en zal dus nog goed van pas komen tijdens het sporten!

Swatch Chrone Plastic
Groot contrast tussen oud en nieuw!

Vanmorgen moest ik wat inkopen doen en betrapte mezelf er op dat ik nu eerder op m’n pols keer om het uur te kennen dan die gsm uit m’n broekzak te toveren. Ziet er naar uit dat dit een nieuwe vaste waarde zal worden bij m’n uitrusting voor onderweg. Nu nog zien of hij ook krasbestendig is, want dat is echt wel een vereiste als ik mezelf een beetje ken. ;-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Je kan geen horloges genoeg hebben…. ;-)

    Zelf wissel ik continu tussen 4 modellen (van hardcore g-shock tijdens het windsurfen tot stijlvolle zomerse WeWood).

    Ziet er inderdaad iets mooi uit, als je de juiste kleur had gekozen. ;-))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *