Kleren maken de man. En mijn kleren zijn te groot geworden. Allemaal, of toch bijna. En geen klein beetje. Door dat flinke sporten en gezond eten van de voorbije zomer is alles nu vier of vijf maten te groot.

Tien kilo vermageren

Een grondige opkuis in mijn kleerkast was dan ook broodnodig. Een kritische extra hulp gaf mij de juiste motivatie om er aan te beginnen. Wat ben je namelijk met volle rekken te grote kleren? Argumenten als “Maar deze sjaal heeft een emotionele waarde,” of “Zo groot is die broek nu toch ook weer niet?” haalden weinig uit. Ik moet even streng zijn voor mezelf als voor anderen.

Resultaat: zeventig procent lege kapstokken…

Lege kapstokken

… en een gigantische berg kleren om weg te geven.

Een berg te grote kleren

Out with the old

… in with the new.

Om te weten te komen wat dat nieuwe precies zal zijn, moet je wel eerst weten wat je best wel en niet draagt. Zelf heb ik een vrij recht figuur, met iets bredere schouders.  En net zoals vrouwen dat doen, moet ook een man zijn pluspunten accentueren. Ik ben slank, en dat mag best getoond worden. Als ik niet slungelig over wil komen mijd ik best alles wat te lang of te breed is. Een losse broek of te groot hemd kunnen dus niet.. Sommige prints, zoals verticale strepen, zijn sowieso not done voor lange mannen. Kleurencombinaties om te vermijden: monochroom zwart-wit doet je nog dunner lijken. Een combinatie van lichtere kleuren doen je lichaam dan weer iets groter lijken.

Uit ervaring weet ik ook welke kleuren het best passen bij mijn ogen en lichte huidtint met sproeten. Wat stijl betreft haal ik heel wat inspiratie op m’n Pinterest pinboard over mannenkledij.

Imagine this

Je hebt afgesproken met een paar vrienden voor a night on the town. Guur herfstweer. Onzekerheid over waar de nacht zal eindigen en een dreigende lucht als je naar buiten kijkt doen je beslissen om voor laagjes te gaan. Je komt aan bij het restaurant van de avond en stapt uit de auto. Nog een goede keuze om die warme jas aan te trekken want honderd meter voor de ingang vallen de eerste dikke druppels al uit de lucht. De lucht kraakt. Er is onweer op komst. Een blik door het raam op zoek naar je vrienden, maar je aandacht wordt getrokken door een mooie vrouw. Die regen! Even door je haar, de druppels afschudden en ondertussen die dame nog aan een tweede blik onderwerpen.

Gelukkig ben je niet de laatste en is er aan jullie tafel nog een plek waarbij je de dame in het oog kan houden. Verdorie, misschien was het toch geen goed idee om daar te gaan zitten. Mannen kunnen geen twee dingen tegelijkertijd! Je wil het gesprek wel volgen maar merkt dat je blik steeds in haar richting afdwaalt. Zoals het cliché het wil, zijn de mannen sneller klaar met eten en zetten ze hun tocht verder naar het eerstvolgend café. Een paar glazen later komt ook de dame binnen. Ja, wat er precies gebeurt tussen dan en het moment wanneer jullie aan de praat geraken is van minder belang, maar laat het ons houden op een paar flirterige blikken en aanrakingen.

De spanning stijgt. Het gesprek gaat ineens over andere dingen en haar hand op je heup geeft je de aanzet haar te kussen. Eerst zacht, speels. Mooie ronde lippen, steeds harder tegen de jouwe aangedrukt. Je neemt haar gezicht in je handen en kust haar hevig terug. Haar vingers door je warrig haar drijven jouw heupen tegen de hare. De muziek doet zijn werk en je vrienden weten dat ze je voor die avond kwijt zijn. Warm, warm! Die laagjes komen van pas. De sjaal was al uit, nu is het de beurt aan de trui. Of toch niet, want ze wil even naar buiten. Bummer.

Alhoewel… Je bent nog niet helemaal buiten of ze trekt zich al naar je toe. Haar handen zoeken hun weg onder je kleren over je rug, zacht krabbend naar beneden. Koud! Nee warm, je kust terug. “Kom je mee?” Aan die plagerige glimlach en pretoogjes kan je onmogelijk weerstaan. De eerstvolgende auto moet er aan geloven want vol goesting duw je haar op de motorkap voor een passionele kus. Je trekt haar naar je toe en laat haar voelen hoeveel zin je hebt. Dat je niet zag dat er iemand op de passagierszetel zat geeft jullie allebei een ondeugende lachkick wanneer plots luid geclaxonneerd wordt.

Zeven gevels verder gaat de deur open en de jas uit. Neen, hij wordt met een ruk uit getrokken. Ze wil je bovenste kledij uittrekken, maar dan zeg je dat ze even moet wachten. Traag doe je zelf je trui uit, duwt haar zachtjes tegen de muur en kust haar intens. Je streelt haar nek en schouders, borsten en heupen. Lekkere kont! Je gaat met je vingers over haar rug en voelt haar rilling. Ze kust harder terug. Je kijkt haar aan en draait haar om. Je kust haar nek en trekt haar billen tegen je aan.  Je opent rustig haar jurkje en trekt het uit. Ze draait zich om en trekt nu ook jouw t-shirt uit, maakt je riem en broek los en trekt alles uit. Zonder handen doe je je schoenen los en schopt ze in een hoek.

Nu even praktisch

Moest ik voor een onbeperkt bedrag kunnen shoppen, dan bestelde ik ineens alles online hier. Geen gedoe met lopen naar winkels. Ik weet welke maten ik nodig heb. Alles ineens kopen zou een serieuze aanslag betekenen op mijn bankrekening. Maar sparen en jezelf af en toe belonen kan geen kwaad. En daarbij sta ik ook altijd open voor cadeautjes. ;-) *hint hint*

 

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

    1. Om heel eerlijk te zijn: die boots heb ik vorige week kunnen passen, en ze staan me niet. Te puntig en te smal. Ik ga mijn keuze toch moeten herbekijken en een alternatief zoeken. Die trui heb ik ondertussen wel al aan. ;-) Nu de rest nog…

  1. Een inspiratie om mijn kleerkasten op te ruimen! En op die manier wil ik ook wel nieuwe kleren ;) Ze hebben ook een Belgische webshop he, al enkele keren besteld, gaat elke keer heel goed :)

    1. Willen wel, maar betalen is nog iets anders. ;-) En ja die kleerkast ben ik ondertussen beetje bij beetje weer aan het vullen. Waar zou jij jouw oude kleren heen doen? Weggeven of een swishing?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *