Alpro is de Europese markleider op het vlak van plantaardige voeding. Hun voedingsproducten op basis van soja worden in 2012 uitgebreidt met een gamma drinks op basis van amandelen en hazelnoten. Niet alleen lekker maar ook nog eens gezond en duurzaam, want al 30 jaar ontwikkelt Alpro haar producten op ecologische wijze.

Amandelmelk

Deze plantaardige amandelmelk wordt gemaakt op basis van Mediterrane amandelen en bronwater. Die licht geroosterde amandelen proef je nog subtiel in de smaak. Daar komt nog eens bij dat er geen verzadigde vetten in deze melk zitten. Zelf heb ik hem gebruikt tijdens het ontbijt, als toevoeging aan ontbijtgranen. Volgens de verpakking kan hij ook gebruikt worden bij koffie of als ingrediënt bij warme of koude bereidingen. Dat leek ons wel een uitdaging, pannekoeken op basis van amandelmelk! Zie hier het resultaat. :)

Pannekoeken met amandelmelk
Pannekoeken met amandelmelk zijn mmmm!

Hazelnootdrink

De hazelnootdrank van Alpro is dan weer erg romig van smaak. De noten uit Turkije en het Middellandse Zeegebied worden na de oogst werkt tot een pure pasta, die men mengt met bronwater tot een romige drink. Zelf dronk ik hem vooral graag puur. Gaat prima bij een boterham met hazelnootchocopasta van Nutella. ;)

Alpro plant power

Wie op zoek is naar inspiratie voor recepten of meer informatie wil over Alpro en haar producten surft best even langs de website www.alpro.be.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.