Het Huilende Huis van BerchemIn Berchem staat een huilend huis. Een reclame-actie van Duval Guillaume om de renovatie­lening van Axa te promoten. Door zijn beperkte woonaanbod scoort België sowieso al hoog qua renovaties, dus een extra steuntje in de rug kan altijd helpen.

Gelukkig wordt tijdens de meeste renovaties ook rekening gehouden met ecologie: “80% van alle renovatieleningen afgesloten bij AXA in 2011 was voor groene renovaties bestemd. […] AXA verwacht voor 2012 een verderzetting van de huidige groene trend, ook zonder federale premies.” Beter isoleren en dat soort slimme zetten, daar ben ik wel fan van.

Met dat idee in gedachten bedacht werd dus een wenend huis gezet: twee droevige ogen op de bovenverdieping, een pruillip in de deuropening en enkele zakken water voor een constante toevoer van nieuwe tranen. Mensen wisten niet waar kijken. Enkele dagen later had het huis een facelift gekregen, en was het pand op slag een stuk vrolijker.

Voor hun volgende actie mogen die hier ook eens langskomen, want ons gebouw is toch maar triestig vergeleken met die zopas gerenoveerde voorgevel van hiernaast.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *