Het Huilende Huis van BerchemIn Berchem staat een huilend huis. Een reclame-actie van Duval Guil­laume om de renovatie­lening van Axa te pro­moten. Door zijn beperk­te woon­aan­bod scoort Bel­gië sowieso al hoog qua ren­o­vaties, dus een extra ste­un­t­je in de rug kan alti­jd helpen.

Gelukkig wordt tij­dens de meeste ren­o­vaties ook reken­ing gehouden met ecolo­gie: “80% van alle ren­o­vatie­lenin­gen afges­loten bij AXA in 2011 was voor groene ren­o­vaties bestemd. […] AXA verwacht voor 2012 een verderzetting van de huidi­ge groene trend, ook zon­der fed­erale pre­mies.” Beter isol­eren en dat soort slimme zetten, daar ben ik wel fan van.

Met dat idee in gedacht­en bedacht werd dus een wenend huis gezet: twee droe­vige ogen op de boven­verdieping, een pruil­lip in de deu­ropen­ing en enkele zakken water voor een con­stante toevo­er van nieuwe tra­nen. Mensen wis­ten niet waar kijken. Enkele dagen lat­er had het huis een facelift gekre­gen, en was het pand op slag een stuk vrolijk­er.

Voor hun vol­gende actie mogen die hier ook eens langskomen, want ons gebouw is toch maar tri­es­tig vergeleken met die zopas geren­oveerde voorgev­el van hier­naast.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *