Onderzoekers stelden een overzicht samen met wrakstukken van de Titanic. Onderwaterrobots maakten meer dan 100.000 foto’s van het White Star Line schip dat verging op 15 april 1912.

Een gebied van twee bij drie mijlen werd met sonar in beeld gebracht. De verschillende delen van het schip liggen immers over een grote oppervlakte op de zeebodem, op een diepte van bijna vier kilometer.

Volgende maand is het exact 100 jaar geleden dat de Titanic zonk.

Wrakstuk van de boeg van de Titanic
Wrakstuk van de boeg van de Titanic
Wrakstukken van het achtersteven van de Titanic
Wrakstukken van het achtersteven van de Titanic

Bron: The Telegraph, Digital ‘map’ of the Titanic to be released for 100-year anniversary, 9 maart 2012.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik vind het belangrijk dat mensen weten waar het over gaat en ik heb veel on dekt van deze website . Dus ik hoop dat deze website dan ook mag blijven bestaan .

  2. ik vind het belangrijk dat anderen het gene vinden wat ze zoeken en dat ze er uit leren om dingen op te zoeken als ze iets willen weten over bv. de titanic .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *