Château Mouton Rothschild label

Een wijnveiling van Château Mouton Rothschild bij Sylvie’s in Antwerpen bracht afgelopen weekend maar liefst 190 duizend euro in het laatje. Het ging om om een collectie flessen die dateerden tussen 1870 en 2008.

Topper van de verzameling was een fles Mouton Rothschild 1945. Deze Premier Grand Cru Classé voor de hamer ging voor liefst 35.000 euro. De meeste van deze oudere wijnen worden niet meer gedronken maar dienen als verzamelobject of belegging.

Château Mouton Rothschild 1945
Château Mouton Rothschild 1945

De Mouton Rothschild is een Bordeauxwijn afkomstig uit Pauillac in de Médoc, een streek die bekend staat om zijn topwijnen. De familie Rothschild kocht het domein in 1853.

Château Mouton Rothschild wijngaard
De wijngaard in Pauillac
Château Mouton Rothschild wijvaten
De indrukwekkende wijnkelder. Je komt hier niet zomaar binnen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *