Bart De Wever met Hitlersnor

Vanmorgen in De Zevende dat zag heel Vlaanderen dit beeld van Bart De Wever met hitlersnor. Het is een associatie die de pers wel eens vaker maakt, maar deze ‘muskatnuss’ leek met toch een foutje van de belichting.

Een gelijkaardig stukje kom je tegen in Le Grand Restaurant (1966) met Louis de Funès. Daarin moet de Funès enkele Duitsers bedienen. Zijn retoriek en gebaren stemmen overeen met Hitler tijdens diens speeches. En dan staat hij plots onder een schaduw.

Het valt me overigens steeds meer op dat men al te licht omspringt met grapjes omtrent Adolf Hitler en het Nazisme. Lachen mag, maar laat deze banalisering de lessen uit onze geschiedenis niet verdoezelen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. “Lachen mag, maar laat deze banalisering de lessen uit onze geschiedenis niet verdoezelen.”

    Als ik zie hoe mensen de boodschappen van de NVA overnemen, dan hoor je dingen als “walen zijn lui” etc… Dus wij vlamingen zijn meerwaardig en walen zijn minderwaardig,… En dat is net de les wie WWII ons leert! Dus gegrond de NVA met hitler te vergelijken,… Die gaat bepaalde bevolkingsgroepen gaan viseren met als gevolg dat deze groepen “gedehumaniseerd” worden ,… Wat precies was wat men voor en tijdens de oorlog deed,…

    Dus ja, we moeten zeker en vast vergelijken met toen…

    Trouwens wat de Joden doen in Palestina is niks beter dan wat de nazi’s deden met hen;… Ze zijn zelf niks beter ….

    1. Beetje nuance mag wel. Ik ben het misschien niet eens met zijn politieke visie, het lijkt me onwaarschijnlijk dat Bart De Wever een gelijkaardige moordmachine als Hitler zal opstarten om de Waalse bevolking uit te roeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *