Dat het op straat niet altijd even proper is wist ik al, maar dat we in vergelijking met de rest van de wereld een van de vuilste plekken van allemaal zijn had ik toch niet verwacht.

Vlaanderen vervuiling stikstofdioxide

Dat ziet er dus niet zo goed uit voor onze regering als die graag de Kyoto-norm haalt én de economie wil aanzwengelen.

De Europese milieusatelliet Envisat heeft voor de eerste keer een gedetailleerd beeld doorgestraald van de vervuiling door stikstofdioxide op onze planeet. Uit de kaart blijkt dat Vlaanderen duidelijk behoort tot de topdrie van de meest vervuilde regio’s ter wereld. De redenen zijn de grote bevolkingsdichtheid en de uitstoot veroorzaakt door menselijke activiteiten, zoals verkeer en industrie.

Stikstofdioxide is verantwoordelijk voor long- en ademhalingsproblemen, astma en allergie.

(Bronnen: het onderzoek zelf en een krantenbericht)

Als een van de vele mensen die last heeft van ademhalingsproblemen (vooral dan in de zomer) moet ik de schuld toch bij ‘de anderen’ leggen, aangezien ik zelf geen auto heb, geen kachel en geen chemisch verwerkingsbedrijf.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *