Onlangs kwam ik op het web een website tegen waar een kunstenaar genaamd IBAN zijn werk tentoonstelt. Deze dertiger, afkomstig uit het Antwerpse, behoort tot de stroming van het Curvisme waarvan hij in België de grondlegger is. Wat voor een stroming dat precies was wist ik ook niet goed, maar toen ik de afbeeldingen zag was ik wel meteen verkocht. Deed me denken aan Kubisme maar dan met zachte vormen. Verder maakt hij ook nog andere werken die niet onmiddellijk tot de voornoemde stroming lijken te horen, maar die ik ook wel mooi vind.

Omdat het oog ook wat wil volgen hier enkele voorbeelden. Moesten deze in de smaak vallen dan is er op de website van IBAN nog meer te zien.

De Schreeuw
"De Schreeuw", vrij naar Edvard Munch
81 x 122 cm
Acryl op canvasboard

Another Mary
"Another Mary"
60 x 80 cm
Acryl op doek

mphora Hotel
"Amphora Hotel"
50 x 60 cm
Acryl op paneel

Kitten In Paarse Zetel
"Kitten In Paarse Zetel"
20 x 25 cm
Acryl op hardkarton

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.