LuchtvervuilingIn heel België zijn gisteren zeer hoge concentraties fijn stof gemeten. Ook vandaag en morgen wordt er niet veel beterschap verwacht.

Vanaf zaterdagavond zal de luchtkwaliteit naar alle waarschijnlijkheid verbeteren. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu.

De sterk vervuilde lucht was afkomstig uit het noorden van Duitsland en is via Nederland ons land binnengewaaid.

Emissiebeperkende maatregelen zoals snelheidsbeperkingen zijn op dit moment dan ook weinig effectief en worden niet afgekondigd.

Mensen die extra gevoelig zijn voor luchtvervuiling (ouderen, jonge kinderen, hartpatiënten) wordt aangeraden om geen ongewone lichamelijke inspanningen te doen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.