Old Spice guy Isaiah Mustafa

De Old Spice reclame­filmpjes hebben ondertussen een haast mythische status verworven. Isaiah Mustafa zweeft als “the man your man could smell like” van de ene scène naar de andere terwijl hij reclame maakt voor lichaamszeep.

Behind The Scenes

Het clevere aan het verhaal is de transitie tussen iedere set. Het ene moment staat hij onder de douche, nog geen seconde later zit ie op een paard, en weer een seconde later loopt hij alweer over het dek van een schip. Onderstaande video werpt een blik achter de schermen en laat je zien hoe de clips worden gemaakt.

Scent Vacation

Het uiteindelijke resultaat van bovenstaande ‘making of’ kan je online bekijken als ‘Scent Vacation’. Nu ik weet hoe vernuftig het geheel in elkaar zit heb ik toch heel wat meer respect voor de bedenkers. Meer video’s kan je bekijken bij Old Spice zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=3R2cnxz27LI

Parodieën

Naast de slimme visuele trucs is ook het mannelijk vlees aantrekkelijk voor heel wat vrouwen. Om de andere bevolkingsgroepen niet in de kou te laten staan zijn er al een aantal uitstekende parodiën opgedoken.

Neem nu bijvoorbeeld deze vrouwelijke versie over “the woman you’d love your woman to be like “.
https://www.youtube.com/watch?v=i0LGW8urTOs

De kinderen onder ons kunnen dan weer genieten van de vrolijke Grover uit Sesamstraat. “Smell like a monster!” :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.