Onlangs zijn we nog eens naar de bioscoop geweest. Het eigenlijke doel was de animatiefilm van Wallace & Grommit, maar omdat die (opnieuw) volzet was, werd het de nieuwste prent van Hans Herbots.

Wouter HendrickxHet verhaal op zich is eenvoudig samen te vatten. In een dure villawijk wuift Christian Van den Heuvel (Koen De Bouw) zijn vrouw en kinderen uit voor een weekendje aan zee als er wordt aangebeld. Twee gemaskerde mannen, Jos (Jan Decleir) en Nico (Wouter Hendrickx), vallen binnen en binden hem vast. Ze dwingen Van de Heuvel zijn handtekening te zetten onder enkele documenten. Wanneer er echter iets mis gaat bij de bank blijken ze langer te moeten blijven, en als de minnares van Christian, Lisa (Veerle Baetens), toekomt loopt de zaak helemaal uit de hand.

Veerle Baetens Koen De Bouw Jan Decleir

Verlengd weekend speelde enkele weken geleden al in de vooropening van het Gentse Filmfestival. De film duurt 93 minuten, wat net lang genoeg is. Met momenten komt de boodschap van de film naar boven, wat in de dagdagelijkse context van faillissementen en sociale onrust erg herkenbaar werkt. Volgens lief deed het verhaal haar wel sterk denken aan Iedereen beroemd! van Dominique Deruddere. De vertolkingen zijn over het algemeen niet slecht. Fijn om naar te kijken, met humor waar iedereen mee kan lachen. Jan Decleir is in ieder geval grappiger dan zondagavond op één.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Is inderdaad een aanrader, een luchtig filmpje, vol fijne humor, absurde situaties en emoties en hoe de personages ermee omgaan . Heb i.i.g. hartelijk
    gelachen ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *