Het Filmfestival

Morgen begint in Gent het 32ste Internationale Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Filmfestival Gent 2005Volgens de introductie ligt de focus van het festival dit jaar op de Russische cinema en het themma Cinema en Activisme. Drie wereldpremières, twee internationale premières en acht Europese premières prijken op de festivalaffiche. Bekende gasten zijn o.a. David Cronenberg (‘Crash’), Viggo Mortensen (‘LotR’), Francois Ozon (‘8 femmes’), Jeanne Moreau (‘Jules et Jim’) en Mike Leigh (‘Vera Drake’).

Bijkomende informatie kan je terugvinden op het officiële Filmblog en bij Telenet. Afsluiten doet het festival op 22 oktober met Die Bluthochzeit, de nieuwste film van Dominique Deruddere.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.