De golf­balle­n vlo­gen van­daag in het rond op het Eilandje. Menig fietser en kuierend toerist in Antwerpen schrok of keek verbaasd op toen de gele projectielen passeerden. Want we deden van urban golf met Yelp en het was super!

Urban Golf

Afspraak rond vieren aan het Felixpakhuis. Uit-ste-kend weer. Echt een prima dag om te golfen. M’n zonnebril had ik mee, maar die jas bleek achteraf toch te warm. Bus 17 zette me af aan de dokken, vanwaar het een klein stukje te voet was. Maud en Carmen waren al druk in de weer met hun goodies en gadgets.

Carmen op de Yelp sofa
Promogirl Carmen rust even uit op de opblaasbare Yelp sofa

Een korte briefing door de mensen van Urban Golf en het 35-koppige elite squad kon op pad.

Urban golf sets
Een mooie collectie aan urban golf sets

Iedereen kreeg eerst een paar oefenslagen. Niet eenvoudig als je enkel minigolf kent, maar we leerden snel. Goed door de benen zakken, zwaaien met de torso, en als er vonken van de kasseien sprongen then you’re doing it wrong!

Urban golf tee
De urban golf tee was niet altijd even eenvoudig

Onze eerste hole was een bank aan het einde van de straat. In twee slagen was ik er, om met m’n derde slag keihard voorbij het doel te schieten. Pech gehad dus.

Hit the Yelp spot
Hit the Yelp spot in het minst aantal strokes

Onze volgende doelen waren enkele bomen, een betonblok en zelfs een heel huis. Je kan je de taferelen vast voorstellen. Ondertussen verkenden we de straten op en rond het Eilandje.

Drie golfers op een rij
Drie golfers op een rij -- de meneer vooraan heeft gewonnen
Golfen in stijl
Sommige dames kwamen golfen in stijl, op hoge hakken
Golfhandschoenen
Anderen speelden dan weer op een heel ander niveau
Hole over water
De laatste hole was over water -- ik sloeg in een mooie boog recht het water in

Foto’s: Rudolf van der Ven & Yelp Belgium

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Een échte aanrader. Als je eens niet weet wat doen en je bent met een grote groep mensen die hetzelfde denken, dan zou ik zeker eens reserveren. Golfen kan niet alleen op het Eiland, maar ze doen ook een parcours op het Zuid en Linkeroever. Check de link voor meer info.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *