Bij het lezen van dit bericht in de Metro van vandaag moest ik meteen glimlachen. Een Amerikaans meisje wil het tot president schoppen in 2040 Zo jong, en toch al zoveel ambitie, dat is mooi om te zien.

Reylynn CasterDe Amerikaanse Reylynn Caster is met haar 9 jaar waarschijnlijk de jongste presidentskandidate ooit. De jongedame voert nu al een fanatieke campagne op het internet via Facebook en YouTube, om in 2040 het Witte Huis te kunnen betreden.

Haar standpunten zijn duidelijk: ze wil een betere wereld, en daarom eist ze een nultolerantie voor pesters. Ze spreekt zich ook uit over het leger: “Zij die ons land dienen zouden zich geen zorgen moeten maken over het feit of ze hun familie wel te eten kunnen geven.” De economische crisis is nog niet aan haar besteed, maar daar hoopt ze over de jaren ook een oplossing voor te vinden.

Zelfs de financiële kant van haar campagne heeft ze al geregeld. Voor elke persoon die haar Facebookpagina leuk vindt, storten haar ouders vijf cent op haar spaarrekening.

Welke politieke partij de jonge Rylynn aanhangt is nog niet meteen duidelijk, maar dat maakt op zich weinig uit in een land waar zelfs de meest links politici rechtser zijn dan bij ons in België.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Hopelijk is dat 9 jarig meisje nog niet bezig met ambities…Het zal eerder een droom zijn, dan een wil om “het ver te brengen” !
    Iedereen heeft wel eens dromen gehad in zijn of haar jeugd, die nooit verdere gevolgen hebben gehad. Veel mensen hebben teveel ambitie en te weinig idealen en capaciteiten om hun dromen werkelijkheid te maken !

    1. Volgens mij kan je als kind beter te hoog mikken dan te laag. Ze zal misschien geen president worden, maar in mijn ogen is het toch een beter pad om te volgen dan wanneer je ambitie is om de volgende Barbie te worden. Langs de andere kant: zolang ze maar gelukkig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *