Twee Drie dingen zeggen

Internet www webNet als verleden jaar stond de Vlaamse blogosfeer de laatste dagen weer stevig op z’n kop nadat de kandidaten voor Sitevanhetjaar, een initiatief van Clickx, waren aangekondigd. Verontwaardiging bij velen, en niet in het minst bij zij die uitverkoren waren. Geselecteerd of niet, wat maakt het ook uit… Bwards dan maar? Om toch nog wat extra gewicht in de schaal te leggen wordt nog eens gekeken naar wie de meeste links kan aanboren, wat je dan tot een A- of D-List blogger zou maken.

Tussen al dat geroezemoes door wil ik toch even aanstippen dat ik vanmorgen iets leuks maakte met een heel klein beetje CSS: drop-shadows zonder afbeeldingen te gebruiken. ’t Is niet de Heilige Graal van webdesign, maar ik was wél blij toen mijn experimentele combinatie van twee eerdere codes resultaat opleverde. De twee basisingrediënten haalde ik bij CSS3, de combinatie was m’n eigen *kuch*briljante*kuch* idee. :) De code werkt voorlopig alleen in Mozilla Firefox; andere browsers tonen twee grijze balkjes waar de schaduw moet staan. :/ Hopelijk zijn IE & Co. vlug mee en kan iedereen meegenieten van deze simpele truc.

En om vrolijk het weekend in te gaan nog even dit filmpje over een nieuwe maar gevaarlijke Olympische sport: Urban Sprinting. Vergeleken met het echte Parkour/FreeRunning is dit natuurlijk a piece of cake, maar daarom niet minder grappig.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *