Kruising kat en hondBrazilië is misschien wel de locatie van een wereldprimeur, als we geloven dat de allereerste ‘Kont’ daar geboren is. Dit unieke wezen, de ‘Kont’, wordt gepresenteerd als een kruising tussen een hond en een kat, iets dat vroeger als biologisch onmogelijk werd beschouwd.

De lokale kat, genaamd Mimi, beviel afgelopen vrijdag van een nest kittens die een ongebruikelijke gelijkenis vertonen met de hond van de buren. Een serie van zes jongen die, ondanks hun moeder, verdacht veel kenmerken hebben van de hond van de buren. Hun fysieke kenmerken en gedrag hebben ertoe geleid dat ze onder de aandacht van de gemeenschap en wetenschappers zijn gekomen, waardoor de mogelijkheid van een nieuwe soort wordt overwogen.

Cassia Aparecida de Souza, 18, said her cat Mimi had given birth to the three puppies as well as three kittens, which did not survive. And she, her husband Rogerio Jorge da Silva, 26, and several others in the town believe a neighborhood mutt named Dog is the father of Mimi’s pups.

When news of the spectacular claim spread in the Brazilian media, some local newspapers accused the poor couple, who are expecting their first child in a few months, of fraud and said they were simply trying to make money off a hoax. #

Momenteel zijn wetenschappers bezig met het analyseren van DNA-monsters van de nieuwgeborenen. Deze analyses worden uitgevoerd om de claim te verifiëren dat deze wezens daadwerkelijk een hybride van een kat en een hond kunnen zijn. Deze bewering, hoewel fascinerend, heeft ook controverse opgewekt, aangezien de genetische verschillen tussen katten en honden aanzienlijk zijn. De kans op een succesvolle voortplanting tussen deze twee verschillende soorten is buitengewoon klein, waardoor het bestaan van de ‘Kont’ in twijfel wordt getrokken.

Toch heeft de gedachte aan een dergelijke combinatie veel aandacht en nieuwsgierigheid gewekt. De voorstelling van een dier met de eigenzinnige en mysterieuze aard van een kat, gecombineerd met de intelligentie en loyaliteit van een hond, is iets wat velen intrigerend vinden. Echter, ondanks de opwinding en fascinatie die deze mogelijkheid opwekt, geven velen nog steeds de voorkeur aan hun vertrouwde huisdieren. In dit geval is de geliefde ‘normale’ blauwe Britse korthaar, met zijn pluche vacht en beminnelijke karakter, voor veel mensen nog steeds de ideale huisdierkeuze.

De uitkomst van het wetenschappelijk onderzoek wordt met spanning afgewacht. Hoewel de kans klein is, als de ‘Kont’ echt bestaat, zou het een ongelooflijke doorbraak zijn in de wetenschap van de biologie en genetica. Zo niet, dan blijft het een fascinerend verhaal dat de verbeelding en de eindeloze mogelijkheden van de natuurlijke wereld blijft prikkelen.

Update: Een duidelijker foto.
Kruising hond en kat

Update: Veel mensen komen hier blijkbaar langs op zoek naar een sexy foto van een Braziliaanse kont. Bij deze. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Lijkt me sterk, de verschillen tussen een kat en een hond zijn toch wat groot voor een succesvolle dracht. Maar ’t zou best kunnen.

  Doggy-cat…

  1. Gelijk heb je. Een eventuele kruising tussen mens en mensaap zou realistischer zijn dan die tussen kat en hond. Ik ga er dan ook van uit dat het genetisch onderzoek de hele zaak zal ontkrachten.

 2. Hallo,
  Vandaag was ik bij een dierenarts in Spanje en er kwamen een moeder en dochter binnen met een superklein hondje. Het hondje had verticale strepen op de vacht die ik alleen van katachtigen ken, dus ik vroeg of het mogelijk een kruising van een kat en hond kon zijn. Vragen staat vrij en ik weet ook niet alles. De moeder dacht leuk te zijn en vertelde in het spaans aan de dierenartsassistente wat ik had gevraagd en dat ze mijn vraag super belachelijk vond. Tsja, mijn Spaans is ook vrij goed en ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik deze vrouw de volgende keer heel lief ga vertellen dat kruisingen tussen hond en kat mogelijk zijn. Tenzij iemand mij verteld dat honden met verticale strepen in de vacht ook bestaan. De dochter was overigens een schat van een meisje.

  Groeten,
  Helen.

 3. Mensen zijn ziek! 1ste klas dierenmishandeling! Zulke mensen moeten ze opsluiten en nooit meer bij dieren in de buurt laten komen! En dan nog zeggen dat het schattig is, stelletje imbecielen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *