Kruising kat en hondIn Brazilië zou de eerste “kont” geboren zijn: de kruising tussen een hond en een kat. Een poes Mimi beviel er vrijdag van een zestal mormels die verdacht veel op de hond van de buren zouden lijken.

Cassia Aparecida de Souza, 18, said her cat Mimi had given birth to the three puppies as well as three kittens, which did not survive. And she, her husband Rogerio Jorge da Silva, 26, and several others in the town believe a neighborhood mutt named Dog is the father of Mimi’s pups.

When news of the spectacular claim spread in the Brazilian media, some local newspapers accused the poor couple, who are expecting their first child in a few months, of fraud and said they were simply trying to make money off a hoax. #

Wetenschappers onderzoeken nu DNA-stalen om na te gaan of het verhaal ook echt klopt. De kans is natuurlijk heel erg klein, gezien de genetische verschillen tussen kat en hond, maar de combinatie lijkt me wel erg grappig. Stel je voor: een dier met het humeur van een kat en de intelligentie van een hond. Dan toch liever een normale blue British Shorthair.

Update: Een duidelijker foto.
Kruising hond en kat

Update: Veel mensen komen hier blijkbaar langs op zoek naar een sexy foto van een Braziliaanse kont. Bij deze. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Lijkt me sterk, de verschillen tussen een kat en een hond zijn toch wat groot voor een succesvolle dracht. Maar ’t zou best kunnen.

  Doggy-cat…

  1. Gelijk heb je. Een eventuele kruising tussen mens en mensaap zou realistischer zijn dan die tussen kat en hond. Ik ga er dan ook van uit dat het genetisch onderzoek de hele zaak zal ontkrachten.

 2. Hallo,
  Vandaag was ik bij een dierenarts in Spanje en er kwamen een moeder en dochter binnen met een superklein hondje. Het hondje had verticale strepen op de vacht die ik alleen van katachtigen ken, dus ik vroeg of het mogelijk een kruising van een kat en hond kon zijn. Vragen staat vrij en ik weet ook niet alles. De moeder dacht leuk te zijn en vertelde in het spaans aan de dierenartsassistente wat ik had gevraagd en dat ze mijn vraag super belachelijk vond. Tsja, mijn Spaans is ook vrij goed en ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik deze vrouw de volgende keer heel lief ga vertellen dat kruisingen tussen hond en kat mogelijk zijn. Tenzij iemand mij verteld dat honden met verticale strepen in de vacht ook bestaan. De dochter was overigens een schat van een meisje.

  Groeten,
  Helen.

 3. Mensen zijn ziek! 1ste klas dierenmishandeling! Zulke mensen moeten ze opsluiten en nooit meer bij dieren in de buurt laten komen! En dan nog zeggen dat het schattig is, stelletje imbecielen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *