televisie-honden

Een televisie­zender speciaal voor honden, dat is DogTV. In dat nieuwe reclame­filmpje van Electrabel is er de hond die tv kijkt. Feit is: huisdieren hebben aandacht en ontspanning nodig. En dat is niet altijd mogelijk. De mensen van DogTV brengen korte clipjes van 3 à 6 minuten. Die moeten je hond ontspannen, stimuleren of een bepaald gedrag verbeteren. Lijkt me wel handig,, moest het ook echt werken. Enkele voorbeelden.

  • Ontspanning. “Inhoud moet de hond leren ontspannen, de stress doen dalen en kalmeren door middel van muziek, geluiden en beelden.”

  • Stimulering. “De actieve camerabewegingen, spannende animaties en bewegende voorwerpen stimuleren je hond op een speelse manier, ook wanneer hij alleen thuis is.”

  • Blootstelling. “Door gebruik te maken van geavanceerde dierenwetenschappen, speciale geluiden en beelden worden de honden op hun gemak gesteld en blootgesteld aan dagelijkse stimuli om te wennen.”

Bron: Douglas Quenqua, Should Your Dog Be Watching TV?, The New York Times, 25 april 2012.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *