Blackadder IIGeen idee hoelang deze video online zal blijven gezien het bestaan van zoiets als Copyright, maar daarom niet minder de moeite om te bekijken: een volledige aflevering uit onschatbare tweede reeks van Blackadder, in mijn ogen de beste van alle vier.

In deze episode neemt de eeuwige antiheld Edmund Blackadder het op tegen “the baby-eating Bishop of Bath and Wells”, aan wie Blackadder nog £1000 verschuldigd is. Aangezien hij blut is blijven er voor Lord Blackadder weinig mogelijkheden over om snel veel geld te verdienen. Gelukkig zijn er nog de arme Baldrick en Lord Percy Percy om te misbruiken.

Baldrick: Have you got a plan, my lord?

Blackadder: Yes I have, and it’s so cunning you could brush your teeth with it.

Baldrick: I have heard there’s good money to be made down the docks. Doing favours for sailors.

Blackadder: What do you mean? Delivering messages, sewing on buttons?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Hij was onlangs nog op Canvas, maar ik heb het niet opgenomen. Wordt mij dat vergeven?

  2. de dvd-box (alle 4) en dvd-decrypter hielpen deze arme afgestudeerde aan wat momenten van blijdschap ;-)

  3. Gelijk heb je. Toen we nog op kot zaten keken Loes en ik onder de examens iedere dag een aflevering. Er zitten 24 afleveringen in die box, dus dan kom je al ver. En het hielp wel tegen de stress. Misschien verplicht maken voor iedere student? ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *