Theoretisch Rijexamen

Theoretisch rijexamenEnkele uren geleden ben ik eindelijk mijn theoretisch examen gaan afleggen, in het examencentrum van Alken. Vorige week en ook vanochtend kwam de theorie aan bod, deze namiddag was het dus zover. Alles ging verbazend vlot. Ik gaf mijn pas af, zette me eventjes in de wachtkamer, en eventjes later kwam een kalende oude man me halen om te beginnen.

Er stond een ouderwetse computer met een nog ouderwetsere hoofdtelefoon en een toestenbord met vier knoppen: A, B, C, en T. Ik ging zitten en drukte op T. De computer stelde voor oom eerst enkele voorbeeldvragen te bekijken, wat ik uiteraard ook deed. Daarna was het tijd voor de 40 grote vragen.

Een mechanische vrouwenstem las de vragen en mogelijke antwoorden voor in mijn hoofdtelefoon, waarna ik 15 seconden kreeg om te antwoorden met een van de drie ABC-knoppen. Vaak wist ik het antwoord binnen die 15 seconden, en dan bracht de T-knop me naar de volgende vraag. Al bij als was het niet moeilijk. Wel heb ik enkele keren te lang gewacht met afdrukken, omdat die specifieke vragen wat onduidelijk waren.

Na de vragen verscheen op mijn scherm het bericht dat ik geslaagd was. Blij. :-) Achteraf volgde nog een afgeprinte brief met mijn volledig uitslag:

Nr. serie van vragen: 42
Zware overtredingen: 0
Overige overtredingen: 5 (11, 20, 25, 37, 40)
Resultaat: Geslaagd

Tijd nu om in de auto de kruipen. Dan gaan we Gent onveilig maken; dat lijkt me in ieder geval minder gevaarlijk dan Antwerpen of Brussel.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Een rijbewijs dient niet om Gent onveilig te maken maar juist voor het omgekeerde ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *