The Great Wave off Kanagawa

Net op de radio hoorde ik dat de (Europese) 3 minuten van stilte en ‘bezinning’ i.v.m. de natuurramp in Azië waren aangebroken. Op tv1 deden ze blijkbaar ook mee. Er kwam een beeld met enkele bekende koppen, hoogstwaarschijnlijk ergens in Brussel. Het was bijna stil, je hoorde enkel de fototoestellen klikken, auto’s claxoneren, en een enkele gsm ging af..

Ik zapte naar de ZDF waar ze net het verhaal vertelden van een jongeman die gisteren nog is teruggevonden. Hij was al meer dan een week naar open zee afgedreven, terwijl hij zich vasthield aan een stuk hout. Hij dronk regen en at kokosnoten die voorbijdreven. Aanvankelijk waren er nog enkele andere mensen bij hem, maar deze mensen stierven een voor een en hij bleef alleen over. Ik moet er niet aan denken dat er nu vast nog mensen kunnen ronddrijven in de Indische Oceaan… Toen de man thuis kwam vertelde men hem dat zijn dorp niet meer bestaat.

Mensen die zich ook zo hulpeloos voelen en iets willen doen kunnen eventjes surfen naar 1212.be, de website van het Belgisch Consortium voor voor Noodhulpsituaties. Om deze hulpatie wat te promoten heb ik een kleine banner gemaakt, gebaseerd op het Nederlandse initiatief Giro 555. Iedereen mag deze GIF gerust gebruiken zonder het te vragen.

(Ps: Ik zou graag de code meegeven, maar mijn blogger maakt er altijd een prentje van en daar hebben jullie volgens mij maar de helft aan. Als iemand weet hoe ik html-code kan posten zonder dat deze zich toont dan is een kort berichtje in de comment of een mailtje altijd welkom.)

Update 1 (met dank aan 7 Seconden):

<p><a href=”https://1212.be/nl/default.htm” title=”Tsunami 12-12: Azië heeft dringend uw gift nodig.” target=”_blank”><img src=”https://img58.exs.cx/img58/8673/bannerazie0bo.gif” alt=”Tsunami 12-12: Azië heeft dringend uw gift nodig.” border=”0″ height=”50″ width=”100″ /></a></p>

Update 2 (voor gebruikers van ‘web-log.nl’, op aanvraag van Pierre Vis):

<!– Start hier met kopiëren –>
<A HREF=”https://www.1212.be/” target=”_blank”><img src=”https://img58.exs.cx/img58/8673/bannerazie0bo.gif” alt=”Tsunami 12-12: Azië heeft dringend uw gift nodig.” border=”0″></A>
<!– Stop hier met kopiëren –>

Update 3:
Bij 1212.be schijnen ze hun eigen banners te hebben gemaakt.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.