Het lijkt wel een heuse filmweek

Het lijkt wel een heuse filmweek: woensdag zijn Loes en ik in Geel naar Alexander gaan kijken, vandaag met broer naar National Treasure én daarna ook nog naar Ocean’s Twelve. Allemaal heel erg leuk, maar ik mag me niet teveel laten afleiden van dringender zaken (bv. Wereldsysteemanalyse).

Wat vond ik van die films?

Alexander (* ½)

AlexanderTamelijk homo-erotisch maar aan de brave kant; het Russiche nep-accent van Olympias (Angelina Jolie) is totaal verkeerd; het kapsel van Alexander (Colin Farrell) is nog veel erger; de gevechten worden volgens mij aan dubbele snelheid afgespeeld want je ziet er zo goed als niets van; de soundtrack is best ok.

National Treasure (**)

National TreasureIk wist niet dat die van Disney kwam; Nicolas Cage als imitatie van dr. Indiana Jones is toch maar raar; tof verhaal, niet te moeilijk voor de jongsten onder ons; een korny happy end, zoals wel te verwachten valt van een Disney.

Ocean’s Twelve (*** ½)

Ocean's TwelveDe openingsmuziek liet al meteen vermoeden dat de soundtrack weer dik de moeite is (note to self: halen!); de stijl van Soderbergh vind ik zelf prima; Amsterdam en vooral Noord-Italië (Lago di Como) komen knap in beeld; minpuntje: diefstal voorstellen als een eervolle daad is niet politiek correct (~ so what?).

Uit die laatste film nog vlug een grappige quote:

Danny Ocean: Do I look 50 to you?
Basher Tarr: Yes.
Danny Ocean: Really?
Basher Tarr: Well… from the neck up.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.