Het lijkt wel een heuse filmweek

Het lijkt wel een heuse filmweek: woens­dag zijn Loes en ik in Geel naar Alexan­der gaan kijken, van­daag met broer naar Nation­al Trea­sure én daar­na ook nog naar Ocean’s Twelve. Alle­maal heel erg leuk, maar ik mag me niet teveel lat­en aflei­den van drin­gen­der zak­en (bv. Wereldsys­tee­m­analyse).

Wat vond ik van die films?

Alexander (* ½)

AlexanderTamelijk homo-ero­tisch maar aan de brave kant; het Rus­siche nep-accent van Olympias (Angeli­na Jolie) is totaal ver­keerd; het kapsel van Alexan­der (Col­in Far­rell) is nog veel erg­er; de gevecht­en wor­den vol­gens mij aan dubbele snel­heid afge­speeld want je ziet er zo goed als niets van; de sound­track is best ok.

National Treasure (**)

National TreasureIk wist niet dat die van Dis­ney kwam; Nico­las Cage als imi­tatie van dr. Indi­ana Jones is toch maar raar; tof ver­haal, niet te moeil­ijk voor de jong­sten onder ons; een korny hap­py end, zoals wel te verwacht­en valt van een Dis­ney.

Ocean’s Twelve (*** ½)

Ocean's TwelveDe open­ingsmuziek liet al meteen ver­moe­den dat de sound­track weer dik de moeite is (note to self: halen!); de sti­jl van Soder­bergh vind ik zelf pri­ma; Ams­ter­dam en vooral Noord-Ital­ië (Lago di Como) komen knap in beeld; min­pun­t­je: dief­stal voorstellen als een eervolle daad is niet poli­tiek cor­rect (~ so what?).

Uit die laat­ste film nog vlug een grap­pige quote:

Dan­ny Ocean: Do I look 50 to you?
Bash­er Tarr: Yes.
Dan­ny Ocean: Real­ly?
Bash­er Tarr: Well… from the neck up.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.