Gisteren al gehoord maar nu officieel: TV1 wordt “één”. Waarom? Daarom!

Uit een lijst van 800 namen […] werden een aantal namen geselecteerd die sterke associaties oproepen met verbondenheid, maar ook met leiderschap, kwaliteit en vertrouwen. Een natuurlijke evolutie die betrouwbaarheid onderstreept (“de beste, de eerste, de referentie”) en symbolische waarde heeft (“één zijn, één worden”). (Bron)

Dit roept ook sterke associaties op met de overgang van Agalev naar Groen!. Dat was ook al zo’n rare keuze. Wel een ambetante naamkeuze. Als ik nu wil vragen om TV1 op te zetten zal dat nu worden: “Zet één is op.”, wat lastig is, want één staat niet op nummer 1 op onze televisie.

Op het nieuwe logo is het nog tien dagen wachten. Op hun nieuwe site staat nog halvelings het huidige logo. Dat doet me in de eerst plaats denken aan een of andere nationale vlag, maar waarschijnlijk wordt het iets in de aard van:

één zoals CD&V één zoals Groen! één voor kleuters

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.