Het Journaal openende van­avond met het volgende on­heils­bericht: de BEL 20 beurs­index ver­loor in 2011 maar liefst 20 procent van zijn waarde. Stond de koers in de maand mei nog op 2.778,80 punten, doen was die in november nog maar 1.894,58 punten waard. Het jaar zelf werd afgesloten op 2.075 punten.

BEL 20-koers in 2011
De evolutie van de BEL 20-koers in 2011 (Bron: De Tijd)

Allemaal erg vermijdbare verliezen, zolang je niet nalaat naar de ge­kende beurswijsheden te luisteren.

Sell in May and walk away

Gezien de evolutie op bovenstaande grafiek leek met dat inderdaad het beste idee voor wie aandelen had. Daar staat natuurlijk wel tegen­over dat je op tijd terugkomt.

But remember to be back in November

Ooit, wanneer ik veel geld heb, zal ik die beurskennis eens nuttig moeten inzetten.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *