Moody's logo

Naast voorgaande rating­verlagingen voor België in zijn geheel heeft Moody’s nu ook plannen om Vlaanderen, Wallonië en de Franse gemeenschap naar beneden te raten.

Volgens Moody’s bestaat er nog te veel onzekerheid over de mogelijke impact van de ontmanteling van Dexia op de gewesten. […] Er bestaat voor het ratingagentschap namelijk nog onduidelijkheid over de begrontingsplannen van de regio’s en de onzekerheid over de mogelijke impact van Dexia en de Gemeentelijke Holding. […] Hoe dan ook heeft Vlaanderen nog twee maanden om Moody’s van antwoord te dienen, voor de rating eventueel verlaagd wordt.1Metro, Moody’s heeft Vlaamse rating in het vizier, 12 oktober 2011, p. 2.

Concreet neemt Moody’s volgende ratings in het vizier:

Bij de vorige aanpassing gaf men als reden de voortdurende politieke crisis in België. Je zou verwachten dat, nu er bijna een regering is, de vooruitzichten positief worden bijgesteld. Het tegendeel is echter waar. En na de afhandeling van Dexia zal er wel weer een ander argument opduiken. Denk bijvoorbeeld maar aan onze sociale zekerheid, de loonindexering, etc. Het is altijd wel wat.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *