Sheldon en Penny doen de was

Dit is het verhaal van hoe we een dure wasmachine kochten tijdens de solden en slechts 60 euro betaalden.

In onze vroegere buurt was er een wassalon enkele straten verder. Om de paar weken gingen we enkele uren naar dat wassalon om te wassen en drogen. Dan namen we iets mee om te lezen of een laptop met filmpje, en tussendoor bestelden we een pizza of zo. Dat was wel plezant en ging altijd prima. Maar na onze verhuis naar Antwerpen centrum ging dat niet meer zonder wassalon in de buurt. En dus besloten we om zelf een wasmachine te kopen.

In de Test Aankoop van eind vorig 2011 stond een test van wasmachines. Daar kwam een Samsung als beste prijs-kwaliteit uit de test voor de tweede keer op rij. Het toestel leek ons dus een goede keuze. We keken alvast rond naar prijzen — met de wintersolden die deze week startten ging die prijs alleen maar verder omlaag.

Zondag hebben we dan onze slag geslagen in de Saturn.

  1. Het toestel stond aanvankelijk te koop aan 699 euro.
  2. Omdat het solden waren zakte dit naar 499 euro.
  3. Dankzij enkele jaren aan echocheques ging daar nog eens 368 euro af.
  4. Om de man aan de kassa te plezieren had ik nog een giftcard van 71 euro.
  5. Uiteindelijke eigen inleg: 60 euro.

Ongelooflijk maar waar. We vonden het allebei nogal absurd. Zou ik u een foto van de rekening tonen? Om dit surrealisme te vieren ging we allebei nog langs de Nieuwjaarsdrink van ’t Stad. :-) Vanmorgen werd het toestel geleverd, en hebben de eerste drie machines al kunnen draaien.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

    1. Straf is het zeker. :-) Gisteren wel een eerste mankement ontdekt van zo’n nieuwe machine: we hebben ineens zoveel was gedaan dat er geen plaats meer overbleef om alles op te hangen. Dan maar tijdelijk de radiatoren gebruikt om sokken te drogen. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *