Asteroids spel

Een nieuw project wil grondstoffen ontginnen… in de ruimte. Planetary Resources wil de commerciële ruimtevaart een boost geven door asteroïden te gaan verwerken.

Achter het project zitten onder andere regisseur James Cameron, de oprichters van Google, en dergelijke meer. Men hoopt binnen 24 maanden van start te kunnen gaan. Eén zo’n asteroïde zou zo’n 20 triljoen USD moeten opbrengen. Maar dat zal de grondstofprijzen waarschijnlijk ook doen instorten.

Het project volgt drie fasen, op basis van de Arkyd frame.

  1. Arkyd 100 reeks: telescopen in een lage baan om de Aarde.
  2. Arkyd200 reeks: de eerste prospectie van asteroïden.
  3. Arkyd 300 reeks: een zwerm van robots

Nu nog eentje té dicht bij trekken en we gaan de dinosaurus achterna.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *