13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Ochtenden in Brussel

Zonsopkomst langs de Generaal Jacqueslaan in Brussel

Zonsopkomst langs de Generaal Jacqueslaan in Brussel

Het maakt me blij wanneer ik op een zonnige lentemorgen langs de Generaal Jacqueslaan voorbij de VUB wandel. De dreef staat er mooi in bloei, een vroege zon die door de bladeren schijnt, na anderhalf uur treinen is het een fijne verademing. Op zich ben ik eerder een stadsmens, maar dan wel met een groen hart. Dat zal het Limburgse kantje zijn zeker?

Van alle steden in België om in te wonen blijft Antwerpen voorlopig mijn nummer één, met alma mater Gent als mooie tweede — alleen dat navelstaren mag wat minder. Vroeger moest ik niet weten van Brussel. De plekken die ik er kende waren grijs en grauw met sluikafval op iedere straathoek. Maar ik begin nu ook de mooie kanten te appreciëren. Het is een boeiende mix, onze hoofdstad.

(9 mei 2012) We zijn enkele weken later en ondertussen heb ik nog enkele andere foto’s gemaakt van dit ontspannende stukje ochtendwandeling die ik jullie niet wil onthouden.

Het bordje aan de ingang van de dreef.

Liefde is een wandeling door het park
Liefde is... een wandeling door het park. (9 mei 2012)

Enkele leuke gebouwen onderweg.

Goedemorgen VUB
Goedemorgen VUB. (7 mei 2012)

Goedemorgen Arsenaal
Goedemorgen Arsenaal. (7 mei 2012)

Af en toe moet je ook eens omhoog kijken.

De boom in
De boom in. (9 mei 2012)

En ’s avonds ziet de terugweg naar huis er zo uit.

De weg naar huis
De weg naar huis. (7 mei 2012)